Epilepsi krizlerini ne tetikler?

İçindekiler:

  1. Epilepsi krizlerini ne tetikler?
  2. Epilepsi ilaçları zeka geriliği yapar mı?
  3. Epilepsi nöbetleri ne kadar sıklıkta olur?
  4. Epilepsi nöbetleri ne kadar sıklıkla olur?
  5. Sara hastalığına hangi doktor bakar?
  6. Epilepsi hastalığı hangi yaşlarda görülür?

Epilepsi krizlerini ne tetikler?

Epilepsiyi tetikleyen etmenler neler? Uykusuzluk, ateşli hastalıklar, kadınlarda regl dönemi, alkol kullanımı ve stres sarayı tetikler.

Epilepsi ilaçları zeka geriliği yapar mı?

"Epilepsi ilaçları doktor kontrolünde ve bilinçli kullanıldıkları sürece zararlı değildir. Doktorun ilaç kullanımı ve yapılacak tahliller konusundaki önerileri dikkate alınmalıdır. Bu ilaçlara bağlı kısırlık bildirilmemiştir. İlaç kullanımına bağlı zeka geriliği beklenmez.

Epilepsi nöbetleri ne kadar sıklıkta olur?

Epilepsi hastalığı tanısı koymak için kişinin en az iki kez nöbet geçirmiş olması gerekir. Beyin travmaları, tümörler vb. beyinde hasara neden olacak durumlar bu hastalığa olabilir.

Epilepsi nöbetleri ne kadar sıklıkla olur?

Nöbetler hangi sıklıkla görülür? Hayatın ilk bir yılında en sık olup, yaklaşık olarak her yüz çocuktan birinde epilepsi görülmektedir.

Sara hastalığına hangi doktor bakar?

Hayri Okumuş, konuya açıklık getirdi. Nöroloji Uzmanı Dr. Hayri Okumuş, dünyada 60 milyondan fazla epilepsi hastasının bulunduğunu, epilepsinin en yaygın ciddi nörolojik bozukluk olduğunu ve halk arasında sara hastalığıyla karıştırıldığını söyledi.

Epilepsi hastalığı hangi yaşlarda görülür?

Dr. Canan Aykut Bingöl, “10 yaşına kadar belli bir oranda gözlenir. 10-40 yaş arasında daha az rastlanır. 40'lı yaşlardan sonra ise damar ve beyin hastalıklarının görülme sıklığına paralel olarak epilepsi görülme sıklığı da artar” dedi.