Deprem anı ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Deprem anı ne yapmalı?
  2. Tatbikatlar ne kadar sürede tekrarlanır?
  3. Yangın eğitimi kaç yılda bir yapılır?
  4. Tatbikat planı nedir?
  5. Acil durum planı dokümantasyon hazırlanması için gerekenler nelerdir?
  6. Okulda deprem anında ne yapılmalı?
  7. Olası bir deprem sırasında evde ne yapmalıyız?
  8. Asansör makine dairesi nedir?
  9. Asansör kaç günde yapılır?
  10. Dişlili asansör motoru nedir?

Deprem anı ne yapmalı?

Kesinlikle panik yapılmamalıdır. Sabitlenmemiş dolap, raf, pencere vb. eşyalardan uzak durulmalıdır. Varsa sağlam sandalyelerle desteklenmiş masa altına veya dolgun ve hacimli koltuk, kanepe, içi dolu sandık gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelerek hayat üçgeni oluşturulmalıdır.

Tatbikatlar ne kadar sürede tekrarlanır?

Hazırlanmış olan acil durum planları; tehlike sınıfına göre çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli işyerlerinde sırasıyla en geç iki, dört ve altı yılda bir yenilenir.

Yangın eğitimi kaç yılda bir yapılır?

Yangın Eğitimi Sertifikası Yangın eğitimi / tatbikati yılda en az bir defa yapılır. Bu eğitimlerin sonunda eğitim alan kişiler yangın eğitimi sertifikasını almaya hak kazanmaktadırlar.

Tatbikat planı nedir?

Olumsuz ve beklenmeyen olaylarla karşılaşmadan önce olay sırasında yapılacak faaliyetlerin deneme ve pratik amaçlı uygulanmasına tatbikat adı verilir. Olumsuz ve beklenmeyen olay olarak her türlü acil durum olayı düşünülebilir.

Acil durum planı dokümantasyon hazırlanması için gerekenler nelerdir?

Dokümantasyon MADDE 12 – (1) Acil durum planı asgarî aşağıdaki hususları kapsayacak şekilde dokümante edilir: a) İşyerinin unvanı, adresi ve işverenin adı. b) Hazırlayanların adı, soyadı ve unvanı. c) Hazırlandığı tarih ve geçerlilik tarihi. ç) Belirlenen acil durumlar. d) Alınan önleyici ve sınırlandırıcı tedbirler.

Okulda deprem anında ne yapılmalı?

-Bulunduğunuz yerde kalın ve pencerelerden, raf, dolap veya benzeri ağır eşyalardan uzaklaşın. -Sınıfta ve laboratuvarlarda sıranızın hemen yanına çöküp, olabildiğince küçülün,dirseklerinizle başınızı kapatın ve tutunun. Kütüphanedeyseniz orta masaların yanına çökün.

Olası bir deprem sırasında evde ne yapmalıyız?

DEPREM ANINDA BİNA İÇERİSİNDEYSENİZ;

  1. Sabitlenmemiş dolap, raf, pencere vb. eşyalardan uzak durulmalıdır.
  2. Varsa sağlam sandalyelerle desteklenmiş masa altına veya dolgun ve hacimli koltuk, kanepe, içi dolu sandık gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelerek hayat üçgeni oluşturulmalıdır.

Asansör makine dairesi nedir?

Asansör makinesi ve kumanda tablosunun, ana şalter, hız regülatörü ve saptırma makarasınında bulunduğu kapalı mekana makine dairesi denir. Makine dairesi, çok kez asansör boşluğu üstünde olduğu gibi, altta veya yanda da yapılabilir.

Asansör kaç günde yapılır?

Asansörün tamamlanması sözleşme süremize göre yaklaşık 3 aydır. Asansörün inşaatta montajından daha çok fabrikalarda imalat ve tedarik süreci oldukça fazladır.

Dişlili asansör motoru nedir?

Dişlili asansör motorları, motor miline bağlanan bir dişli kutusunun bulunduğu asansör motorlarıdır. Dişlisiz asansör motorları ise, tahrik kasnağının doğrudan motor miline bağlı olduğu asansör motoru çeşididir.