Bilgisayar kimliği nedir?

İçindekiler:

  1. Bilgisayar kimliği nedir?
  2. Sadece TC kimlik numarası ile ne yapilabilir?
  3. Vukuatlı nüfus kayıt örneği muhtarlıktan alınır mı?
  4. Nüfus cüzdan sureti nereden alınır?
  5. Nüfus cüzdanının onaylı örneği ne demek?

Bilgisayar kimliği nedir?

Bilgisayar Kimliği, bir bilgisayarın veya dizüstü bilgisayarın ağ kartının benzersiz bir numarasıdır (adres). İnternet ağlarına bağlanmak ve bilgisayarınıza izinsiz giriş olasılığını sınırlamak için bunu bilmeniz gerekir.

Sadece TC kimlik numarası ile ne yapilabilir?

Bir kişinin internet ortamında sadece TC kimlik numarasını kullanarak o kişiyle ilgili yüzlerce bilgiye ulaşılabiliyor. Örneğin bir kurumun internet sitesinin ilgili kısmına yazılacak TC Kimlik numarası ile o kişinin adı, soyadı, doğum tarihi gibi bilgilere erişilebiliyor.

Vukuatlı nüfus kayıt örneği muhtarlıktan alınır mı?

Vukuatlı nüfus kayıt örneğini il ya da ilçe nüfus müdürlüklerinden veya kaymakamlıklardan alabilirsiniz. Önceleri sadece il ve ilçe müdürlüklerinden alınabilen vukuatlı nüfus kayıt örneğini artık e-devlet sisteminin nüfus kayıt örneği sorgulama hizmeti sayesinde internet üzerinden temin edebilirsiniz.

Nüfus cüzdan sureti nereden alınır?

Nüfus cüzdanı sureti e devlet üzerinden, noter veya muhtarlıktan alınabiliyor.

Nüfus cüzdanının onaylı örneği ne demek?

Tasdikli Nüfus Cüzdanı Sureti, sıklıkla resmi işlemler için istenebilen bir belgedir. Eskiden Nüfus Müdürlükleri aracılığıyla verilen bu belge, artık mahalle muhtarlıkları, Noterler veya E-Devlet üzerinden alınabiliyor.