Alkol testi neyi ölçer?

İçindekiler:

  1. Alkol testi neyi ölçer?
  2. Sıvı içindeki alkol derecesi nasıl ölçülür?
  3. Polislerin kullandığı alkolmetre nasıl çalışır?
  4. Hydrometer nasıl kullanılır?
  5. Kolonya derecesi nasıl ölçülür?
  6. Hassas hacim ölçümü ne ile yapılır?

Alkol testi neyi ölçer?

Kandaki alkol miktarını ölçen cihazlara alkolmetre denilir. İnsan nefesindeki alkol miktarını havadan tespit edebilen cihazın ölçüm birimi promil'dir.

Sıvı içindeki alkol derecesi nasıl ölçülür?

Ölçülecek sıvı bir kaba konulduktan sonra, alkolmetreyi sıvının içinde yüzdürebilirsiniz. Sıvı yüzeyi ile temas eden alkolmetrenin içindeki ağırlık dağılıyor ve dereceyi işaret ediyor. Böylece yüzde olarak alkol oranı elde ediliyor.

Polislerin kullandığı alkolmetre nasıl çalışır?

Alkolmetre, ışık kaynağı, potasyum, dikromat solüsyonu, filtre, fotoselli dedektör ve göstergeden oluşur. Kimyasal temelinde ise redoks reaksiyon vardır. Cihazı üflediğinizde verdiğiniz nefes, alkalin çözücünün içine asidik potasyum dikromat solüsyon ile çekilir ve havadaki alkol etanol asetik aside dönüşür.

Hydrometer nasıl kullanılır?

Hidrometre okuması yapmak için silindirik kaba şıradan numune alın ve içine hidrometreyi atın. Tam üstteki paralel su çizgisinin kestiği yeri okumanız gerek. Birada kabarcık oluşumdan dolayı seviye farkları olacaktır tepe noktadan okumak sizi yanıltır. Ek olarak aralarda ölçüm alınabilir.

Kolonya derecesi nasıl ölçülür?

Piyasada satılan kolonyaların üzerinde görülen 70 ya da 80 derece ifadeleri ise ürünün içeriğinde kullanılan hacimce alkol miktarını ifade eder. %40 etil alkol kullanımı 70 dereceye işaret ederken, %45 etil alkol kullanımı ise 80 dereceye işaret eder.

Hassas hacim ölçümü ne ile yapılır?

Sıvıların hacimlerinin hassas olarak ölçülmesi için çeşitli malzemeler kullanılır. Büyük hacimli sıvıların ölçümü için mezür, küçük hacimli sıvıların ölçümü için genellikle dereceli pipet ve damlalık kullanılır.