Polarize gözlük iyi mi?

İçindekiler:

  1. Polarize gözlük iyi mi?
  2. Iyi güneş gözlük camı nasıl anlaşılır?
  3. Gözlükte polarize ne işe yarar?
  4. Polarize önemli mi?

Polarize gözlük iyi mi?

Gözlüğün Aynalı Veya Polarize Camlı Olması Ekstra Koruma Sağlamaz! ... Polarize cam özelliğinin de normalde ultraviyole blokajıyla ilişkisi olmamakla birlikte hem polarize olan hem de etkili ultraviyole blokajı yapabilen camlar daha emniyetli ve iyi bir görüş konforunu sağlarlar.

Iyi güneş gözlük camı nasıl anlaşılır?

Serkan Biliş, “Güneş gözlüğü rahat bir görüş için koyu renkli olmalı ve ışığın şiddetini en az yüzde 50 oranında azaltması gerekiyor. Kaliteyi anlamanın bir başka yolu da gözlüğü taktıktan sonra dikey bir çizgiye odaklanmaktır. Bu bir pencere kenarı da olabilir.

Gözlükte polarize ne işe yarar?

Polarize, yansımaları çok iyi emebilen bir film tabakasıdır. ... Günümüzde ise, polarize film tabakası, işlenmemiş camın içine yerleştirilerek güneş gözlüğü sektöründe de kullanılıyor. Bu sayede, camın göz kamaştırıcı ışık yansımalarını emmesi sağlanıyor.

Polarize önemli mi?

Gerek kullanım alanı gerekse kişinin mesleğine bağlı olarak önem kazanan polarize özelliği, güneş gözlüklerinde etkili bir görüş imkanı sunar. Balıkçılar, denizciler, şöförler, su sporlarıyla uğraşan kişiler, ışığa çok duyarlı kişiler ve katarakt ameliyatı olan kişiler için polarize özelliği oldukça önemlidir.