Yılancık nedir nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Yılancık nedir nasıl tedavi edilir?
  2. Yılancık hastalığı nasıl bir hastalıktır?
  3. Gelincik kestirmek ne demek?
  4. Erizipel en sık nerede görülür?

Yılancık nedir nasıl tedavi edilir?

Penisilin gibi antibiyotikler, erizipel için normal tedavidir. Daha az şiddetli bir durumda, evde ağızdan reçeteli bir ilaç almanız mümkün olabilir, ve seyri genellikle bir hafta sürer. Daha ciddi hastalıklar genellikle antibiyotiklerin intravenöz olarak uygulanabildiği hastanede tedavi edilir.

Yılancık hastalığı nasıl bir hastalıktır?

Yılancık hastalığı olarak da bilinen erizipel; deride ağrı, kızarıklık, şişlik ve ısı artışı ile ortaya çıkan en çok bacaklarda görülen bir deri enfeksiyonudur. Tedavide gecikilirse enfeksiyon vücuda yayılabilir. Bu nedenle ihmal edilmemeli, erken dönemde tedavi için hekime başvurulmalıdır.

Gelincik kestirmek ne demek?

Saha çalışmasının yapıldığı çevrede nazar sonucu vücudunda yara, çıban, kızarma, şişlik vb. çıkan kadınların “gelincik” olduğuna inanılır ve nazarın kişiden uzaklaştırılması için “gelinciğin kesilmesi” gerektiği inancı hâkimdir.

Erizipel en sık nerede görülür?

Yenidoğanda olası göbek güdüğünden deri altına giren bakteriye bağlı göbek çevresinde; gençlerde yüzdeki si- vilcelerle oynama ya da burun kıllarını koparmaya bağlı yüz, baş, boyun bölgesinde; yetişkinlerde ise mantar en- feksiyonlarına bağlı ayak parmak aralarındaki ya da ta- banındaki çatlaklardan bacaklarda sık ...