Suriye ne kadar Alevi var?

İçindekiler:

  1. Suriye ne kadar Alevi var?
  2. Suriye Alevi mi?
  3. Esad Şii mi Sünni mi?
  4. Lazkiye Arapları Alevi mi?
  5. Arap Alevi namazı nasıl kılınır?

Suriye ne kadar Alevi var?

Suriye'nin 22 milyon dolayındaki nüfusunun yaklaşık yüzde 12'sini oluşturan Alevilerin, Türkiye Alevileriyle farkları olabilir ama Türkiye'nin çoğunlukla Hatay ilinde, ayrıca Adana'da ve Mersin'de bulunan Arap-Alevi vatandaşlarımızla hiçbir farkları olmadığı da bir gerçek.

Suriye Alevi mi?

Sünni nüfusun çoğunlukta olduğu Suriye'de, iktidar yarım yüzyıla yakın bir süredir Alevi toplumuna mensup Esad ailesinin elinde. Sünnilere göre azınlıkta kalan ve ülke nüfusunun yüzde 12'sini oluşturan Alevilerin, iktidarı elinde tutması ülkenin tarihi ve siyasi dinamikleri üzerine inşa edilen bir geleneğin sonucu.

Esad Şii mi Sünni mi?

Esad ailesi, Suriye toplumunun tahminen %12'lik bir kısmını oluşturan Nusayri azınlığa mensuptur. Aile, Suriye'nin güvenlik güçlerini sıkı bir kontrol ile elinde tutmuş ve bu yüzden ülkenin dörtte üçünü oluşturan Sünni çoğunluk üzerinde bir "dargınlığa" sebep olmuştur.

Lazkiye Arapları Alevi mi?

2) Bölge'deki Arap Alevileri Suriye ve Lübnan kökenlidir. ... Mersin'deki Arap Alevîleri esas olarak Suriye kökenlidir, Lazkiye sahillerindendir.

Arap Alevi namazı nasıl kılınır?

Secde ya da rükû gibi namaz biçimleri bulunmaz. Namazdan önce abdest alınmaz. Kâbe'ye dönmek gibi bir şart da bulunmaz. "Namaz" için camide toplanma şartı da yoktur.