Antalya'da kaç dönüm sera var?

İçindekiler:

  1. Antalya'da kaç dönüm sera var?
  2. Seracılık neden önemli?
  3. Antalyada seralarda ne yetiştirilir?
  4. Seracılık en çok hangi şehirde yapılır?
  5. Antalya'da en çok hangi meyve ve sebze yetiştirilir?
  6. Antalya'da hangi ağaçlar yetişir?
  7. Akdeniz ikliminin tarım faaliyetleri üzerindeki etkisini nelerdir?
  8. Türkiye'de seracılık nerede yapılır?
  9. Seracılık en çok hangi ilde yapılır?
  10. Türkiye'de ne kadar sera var?

Antalya'da kaç dönüm sera var?

Antalya'da 250 Bin Dönümlük Seradan 170 Bin Kişi Geçimini Sağlıyor. Türkiye'de seracılığın yaklaşık yüzde 60'lık kesimine sahip olan Antalya'da, son bir iki yıldır sera yapımının yüzde 10 düştüğü bildirildi.

Seracılık neden önemli?

Seracılık Neden Önemli? Daha az alan olmasına rağmen daha çok ürün almak mümkündür. Sebze ve meyve yelpazesi geniş bir şekilde pazarda her zaman kalabilmektedir. Halkın geçimi sağlandığı gibi ihraç yolu ile milli ekonomiye de katkısı büyüktür.

Antalyada seralarda ne yetiştirilir?

Seralarda yaygın olarak yetiştirilen ürünler domates, biber, patlıcan, hıyar, fasulye ve kavundur.

Seracılık en çok hangi şehirde yapılır?

Bu sebepten dolayı ülkemizde seracılığın en çok görüldüğü yerler, güney kıyılardır. Güney Ege kıyılarından başlayıp Antakya'ya kadar devam eden kıyılarımızda yaşayan vatandaşların öncelikli faaliyeti seracılıktır. Türkiye'deki seraların büyük çoğunluğu Antalyada'dır.

Antalya'da en çok hangi meyve ve sebze yetiştirilir?

Mandalina, limon, greyfurt Antalya'nın başta gelen gelir kaynağıdır. Zeytincilik oldukça gelişmiştir. Meyvecilikte çok ileri durumdadır. Elma, armut, erik, ayva, şeftali, kayısı, üzüm, iğde, keçiboynuzu, kızılcık ve diğer meyveler yetişmektedir.

Antalya'da hangi ağaçlar yetişir?

Genişliği 946.466 hektarı bulan Antalya ormanlarında köknar, meşe, dişbudak, karaağaç, kocayemiş, çınar, ahlat, ıhlamur, yabani ve aşılı zeytin, kermes meşesi, mazı meşesi, sandal, sakız ağacı, mersin, tespih ağacı, defne, akça kesme, hayıt, zakkum, harnup, kayacık, funda, ladin, çılbırdı, cehri, katırtırnağı, kekik, ...

Akdeniz ikliminin tarım faaliyetleri üzerindeki etkisini nelerdir?

Akdeniz ikliminin tarım faaliyetleri üzerinde etkisi genelde oldukça verimli sonuçlar göstermektedir. Bu bağlamda tarım faaliyetleri yükselişler göstermektedir. Çiçekli bitkilerin çok yaygın olduğu bölgelerde genelde arıcılık, kış aylarının ılık ve de güneşli geçtiği bölgelerde de seracılık yaygındır.

Türkiye'de seracılık nerede yapılır?

Bu sebepten dolayı ülkemizde seracılığın en çok görüldüğü yerler, güney kıyılardır. Güney Ege kıyılarından başlayıp Antakya'ya kadar devam eden kıyılarımızda yaşayan vatandaşların öncelikli faaliyeti seracılıktır. Türkiye'deki seraların büyük çoğunluğu Antalyada'dır.

Seracılık en çok hangi ilde yapılır?

Bununla birlikte Ege, Marmara, Karadeniz Bölgeleri ile uygun mikrokliması olan yörelerde de seracılık yapılıyor. Sera varlığı bakımından; Antalya, Mersin, Adana, Muğla, Samsun, İzmir, Aydın, Hatay ve Burdur illerimiz öne çıkıyor.

Türkiye'de ne kadar sera var?

Toplam örtüaltı alanı olan 692 bin dekarın 410 bin dekarı sera (cam+plastik), 282 bin dekarı ise yüksek ve alçak plastik tüneldir.