Diploma Eki mavi diploma yerine geçer mı?

İçindekiler:

  1. Diploma Eki mavi diploma yerine geçer mı?
  2. Europass diploma hangi ülkelerde geçerli?
  3. Diploma Eki hangi üniversitelerde var?
  4. Mavi diploma önemli mi?
  5. Mavi diploma Eki Nedir?
  6. Üniversite diplomam Amerikada geçerli mi?
  7. Europass diploma ne işe yarar?
  8. Mavi diploma nerede geçerli?
  9. ITÜ diploması Amerikada geçerli mi?

Diploma Eki mavi diploma yerine geçer mı?

Mavi Diploma: Avrupa Birliği`nin ilgili 'Eğitim Komisyonu Kararları' doğrultusunda da onayı gerçekleşmiş, uluslararası dilde (İngilizce) yazılmış belgesi olarak kabul ediliyor. Türkiye'de diploma eki olarak da tanımlanan mavi diploma, yurtdışında “diploma supplement“olarak geçer.

Europass diploma hangi ülkelerde geçerli?

Europass Hareketlilik başvurusu tüm AB ülkeleri, EEA ülkeleri (Norveç, İzlanda ve Lihtenştayn) ve Türkiye, Hırvatistan ve İsviçre'de yapılan yurtdışı çıkışları için yapılabilir.

Diploma Eki hangi üniversitelerde var?

2011 yılında Diploma Eki Etiketi alan üniversiteler ise şöyle: Akdeniz Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi,Namık Kemal Üniversitesi, Pamukkale ...

Mavi diploma önemli mi?

Mavi diploma alan bireyler, Avrupa Birliği'ne üye olan tüm ülkelerde öğrenci olarak hayatlarına devam edebilir. ... Mezuniyet olduktan sonra sahip olunan mavi diplomalar, Avrupa Birliği ülkelerinde yer alan firmalara başvuru yapmak için önemli bir evraktır.

Mavi diploma Eki Nedir?

Mavi Diploma veren üniversiteler, almış olduğunuz lisans ya da yüksek lisans eğitiminin Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olduğunu gösteren bir belgedir.

Üniversite diplomam Amerikada geçerli mi?

Amerika'da geçerli olan diplomalar arasında öncelikli olarak Kanada ve İngiltere eğitim sistemi vasıtasıyla verilen diplomalar yer almaktadır. ... Yine aynı şekilde IB, kültürlerarası Maturita Diploması ve Matura diploması gibi dünya çapında diplomalar da Amerika'da geçerlidir.

Europass diploma ne işe yarar?

Europass Diploma Eki, Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) bağlı kuruluşların mezunlarına diplomaları ile birlikte verilen bir belgedir. Yüksek öğretim yeterliliklerinin özellikle verildikleri ülke dışında daha kolay anlaşılmasını sağlamaya yardımcı olur.

Mavi diploma nerede geçerli?

Üniversitelerde verilen diploma türlerinden biri de, mavi diplomadır. Mavi diplomalar, öğrencilerin üniversitede verilen eğitimlerin tüm dünyada eğitime devam edilebilmesi için kullanılabileceğini gösterir. ... Mavi diploma alan bireyler, Avrupa Birliği'ne üye olan tüm ülkelerde öğrenci olarak hayatlarına devam edebilir.

ITÜ diploması Amerikada geçerli mi?

İTÜ'lü mühendislerin diplomalarının ABD, Avrupa ve tüm dünyada birebir geçerli olmasını sağlayan bu akreditasyon, eğitim kalitesinin eşdeğerliğini gösteriyor.