Bodrum çiçeğine nasıl bakılır?

İçindekiler:

  1. Bodrum çiçeğine nasıl bakılır?
  2. Bodrum çiçeği ne zaman dikilir?
  3. Bodrumda begonviller ne zaman açar?
  4. Begonvil saksıda nasıl bakılır?
  5. Begonvil çiçeği daldan tutar mı?
  6. Begonvil çiçeği tohumu nasıl ekilir?
  7. Begonvil çiçeği nasıl dikilir?
  8. Begonvil çiçeği ne zaman dikilir?
  9. Begonvil nasıl çiçek açtırılır?
  10. Begonvil nasıl hızlı büyür?

Bodrum çiçeğine nasıl bakılır?

Haftada 2 kez yazın, 1 kez kışın sulamak begonvil çiçeği için yeterlidir. Bundan daha fazlasını vereceksiniz, sulamadan önce toprağının kurumaya yakın olmasına dikkat edin. Bodrum çiçeği güneşi çok fazla seven bir bitkidir. Ancak begonvilin yapraklarının güneşe gelmediğine dikkat etmelisiniz.

Bodrum çiçeği ne zaman dikilir?

Begonvil fidanın bazı türleri yılın her döneminde dikilebilir. Fakat genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında begonvil fidanı dikimi yapılır. Bu dönem dikilen fidanlar ileride daha verimli ve gösterişli olmaktadırlar.

Bodrumda begonviller ne zaman açar?

Güneşi seviyor; duvağa benzeyen çiçekleri koyu pembe, beyaz, kırmızı, mor renklerde, haziran-temmuz aylarından ekim ortalarına kadar açıyor. Rüzgarı ve soğuk havayı sevmeyen begonvil, çok sulanırsa çiçeklerini döküyor.

Begonvil saksıda nasıl bakılır?

Haftada 2 kez yazın, 1 kez kışın sulamak begonvil çiçeği için yeterlidir. Bundan daha fazlasını vereceksiniz, sulamadan önce toprağının kurumaya yakın olmasına dikkat edin. - Begonvil çiçeği güneşi çok fazla seven bir bitkidir. Ancak begonvilin yapraklarının güneşe gelmediğine dikkat etmelisiniz.

Begonvil çiçeği daldan tutar mı?

Begonvil Bodrum ile özdeşleşmiş bir çiçek türüdür. ... Begonvil sıcağı sever ve genellikle sıcak kıyı kesimlerde yetiştirilir. Begonvil daldan 2 yöntemle çoğaltılır. Tepe çelik yöntemi ve Odun çeliği yöntemi ile daldan begonvil çoğaltılabilir.

Begonvil çiçeği tohumu nasıl ekilir?

Öncelikle Begonvil tohumunu ya da Begonvil yaprağını 1 gün boyunca su içerisinde bekletmeniz gerekir. Bekletilen tohum, çimlenme işlemi için oldukça verim sağlayacaktır. Bu sırada tohumu ekeceğiniz kap ya da saksının içerisinde bulunan toprağı elemeniz ve nemlendirmeniz gerekir.

Begonvil çiçeği nasıl dikilir?

Odun çeliği ile begonvil çoğaltma: Bitkinin odunlaşmış dallarını keserek yapabilirsiniz. Kestiğini odunsu dalı toprağa yerleştirin ve üzerini açık bırakın. Begonvil çeliği ilkbahara kadar köklenecektir. Odun çeliği ile begonvil çoğaltma yaparken kışın ılık geçtiği bir iklimde olduğunuzdan emin olun.

Begonvil çiçeği ne zaman dikilir?

Begonvil ekimi genellikle İlkbahar ve Sonbahar aylarında ekilmesi tavsiye edilmektedir. Bu aylarda ekilen Begonvil en verimli hünerini gösterir. Evinde saksıda veya bahçesinde çiçek bulunduran kişilere begonvil çiçeğini eklemelerini şiddetle tavsiye etmekteyiz.

Begonvil nasıl çiçek açtırılır?

Güneşi seven Begonvil çiçeğinin bakımını yaparken köklerinin saksı içindeyse gölgede ve serin bir yerde olmasına dikkat edilmelidir. Gövdesi ve dalları bol güneş almalıdır. Fazla çiçeklenmesi için dağınık şekilde uzaman kollarının budanması gerekir. İki yılda bir saksının büyütülmesi gerekir.

Begonvil nasıl hızlı büyür?

Toprağı ph 6-7 arasındaki asitli ve nötr topraklar da bitki daha hızlı büyür ve çiceklenme fazlalığı artar. Begonviller çelik yöntemi ile çoğaltılmaktadır. Begonvil bitkileri eski yapraklarını dökerek sürekli kendilerini yenilerler.