Walter Gropius nereli?

İçindekiler:

  1. Walter Gropius nereli?
  2. Bauhaus hangi yıllar?
  3. Bauhaus okulu ne zaman kapandı?
  4. Bauhaus stilinin özellikleri nelerdir?
  5. Erol yelmer kimdir?

Walter Gropius nereli?

Walter Adolph Georg Gropius, (, Berlin – 5 Temmuz 1969, Boston, Massachusetts), Alman mimar ve Bauhaus akımının kurucusu. 1934'te Nazi Almanyası zamanında Bauhaus'un kapatılması üzerine yurt dışına göç etmiş ve çalışmalarına yurt dışında devam etmiştir.

Bauhaus hangi yıllar?

Bauhaus Sanat ve Tasarım Okulu mimar Walter Gropius tarafından kurulmuş olan 19 yıllarında Almanya'da var olan bir tasarım, mimarlık ve uygulamalı sanatlar okulu. Kuruluşundan 1925'e kadar Weimar'da, 1932'ye kadar Dessau'da ve son aylarında Berlin'de eğitim hayatına devam etmiştir.

Bauhaus okulu ne zaman kapandı?

1925 yılında politik baskılar nedeniyle Weimar'dan taşınmak zorunda kalan State Bauhaus, Dessau'daki yeni binasında bir tasarım okuluna dönüştü. 1932 yılında Ludwig Mies van der Rohe yönetiminde Berlin'e taşınan okul 1933 yılında artan Nazi baskısı ve maddi sorunlar nedeni ile kapatıldı.

Bauhaus stilinin özellikleri nelerdir?

Daha fonksiyonel, ucuz ve kalıcı ürünlerin üretildiği bir stil. Böylece Gropius sanat ve zanaatı birleştirerek, fonksiyonel ve sanatsal ürünler yaratmak istiyordu. Bauhaus'a göre mimarlık, ressamlık, heykeltıraşlık ve zanaatkârlık iç içe olmalıydı. Walter Gropius; sanatçıyı, zanaatkarın yücesi olarak görürdü.

Erol yelmer kimdir?

Erol Yelmer, şimdi Türkiye'de büyük ataklar yapmaya hazırlanan yapı market Bauhaus'un başında. Şirketin genel müdürlük görevini yürütüyor. Yelmer, 15 Ağustos 1962 İstanbul doğumlu. ... Okulun ardından Viyana'da Metro grubuna girmiş ve Türkiye sorumlusu olarak 1988-1995 arasında görev yapmış.