Holmium lazer cihazı nedir?

İçindekiler:

  1. Holmium lazer cihazı nedir?
  2. Holmium lazer tedavisi nedir?
  3. Holmium lazer prostatektomi nedir?
  4. Holmium ne işe yarar?
  5. Normal prostat ameliyatı kaç saat sürer?

Holmium lazer cihazı nedir?

Holmium YAG Lazer” taş tedavisinde en son kullanılan teknolojidir. Bilinen en güçlü ve en güvenli taş kırma cihazıdır. Böbrek ve idrar yolları taşlarının tedavisinde kullanılmaktadır. Taşın rengine veya bileşimine bağımlı olmaksızın tüm taşlara etki göstermektedir.

Holmium lazer tedavisi nedir?

HoLEP Nedir? HoLEP açık yazılışı ile Holmium Lazer Prostat Enükleasyonu iyi huylu prostat büyümesinde, idrar kanalını yanlardan ya da alttan orta lob ile kapatan prostat adenomları prostatın kapsülünden sıyrılarak, cinsel gücü sağlayan damar ve sinirlere zarar vermeden, uzaklaştırılır.

Holmium lazer prostatektomi nedir?

iyi huylu prostat büyümesinde, idrar kanalını yanlardan ya da alttan orta lob ile kapatan prostat adenomları prostatın kapsülünden sıyrılarak, cinsel gücü sağlayan damar ve sinirlere zarar vermeden, uzaklaştırılır. Prostat adenomunun Holmium lazer ile kapsülünden sıyrılarak çıkartılmasına HoLEP denilmektedir.

Holmium ne işe yarar?

Holmium YAG lazer ile prostat ablasyonu yani buharlaştırılması 1995 yıllarında kullanılmıştır. Ancak yıkama suyu tarafından oldukça güçlü şekilde absorbe edilen bu lazer enerjisi prostat dokusuna çok kısa şekilde penetre olmaktadır (0.5 mm).

Normal prostat ameliyatı kaç saat sürer?

Kapalı bir prostat ameliyatı 1 saatte tamamlanıyor. Sonra odaya çıkarılıp hastaya sonda takılıyor Ameliyat tekniğine ve hastanın durumuna göre sonda 1 - 3 gün arasında takılı kalıyor. Hastanede kalış süresi de sondanın durma süresiyle aynı. Sonda alındıktan sonra hasta rahat idrarını yapınca taburcu ediliyor.