İnfertilite nedir sebepleri?

İçindekiler:

  1. İnfertilite nedir sebepleri?
  2. İnfertilite ne anlama gelir?
  3. Erkek sterilite nedir?
  4. Interfil ne demek?
  5. Anovülasyon olduğu nasıl anlaşılır?
  6. İnfertilite tıpta ne demek?

İnfertilite nedir sebepleri?

Kadınlarda görülen infertilitede en sık rastlanan sebepler arasında tüp tıkanıklığı, endometriozis (çikolata kisti), yumurtlama bozuklukları, polikistik over sendromu, erken menopoz gibi nedenler bulunuyor.

İnfertilite ne anlama gelir?

İnfertilite, yani istenildiği halde çocuk sahibi olamama pek çok toplumda önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Tanım olarak, en az 1 yıl herhangi bir korunma yöntemi uygulanmaksızın haftada 2-3 kere girilen cinsel ilişkiye rağmen gebelik elde edilmemesi infertilite yani kısırlık olarak adlandırılmaktadır.

Erkek sterilite nedir?

Sterilite, çocuk sahibi olma yetisinin kesinlikle olmamasıdır. Steriliteye yol açan birçok neden olabilir. Genetik bozukluklar, yapısal bozukluklar veya cinsel organların yoklukları, yaralanmalar sonrası gelişen komplikasyonlar, cerrahi operasyonlar veya hastalıklar steriliteye yol açabilir.

Interfil ne demek?

En az 1 yıl herhangi bir korunma yöntemi uygulanmaksızın haftada 2-3 kere girilen cinsel ilişkiye rağmen gebelik elde edilmemesi "infertilite" yani kısırlık olarak adlandırılmaktadır. İnfertilite sorunu yaşayan çiftlere de "infertil (kısır)" denir.

Anovülasyon olduğu nasıl anlaşılır?

Yumurtlamanın olmaması olarak tanımlanan anovulasyonun en önemli belirtisi, âdet kanamasının görülmemesi durumudur. Âdetin 12. ile 14. günleri arasında oluşması gereken yumurtlamanın olmamasının sıklıkla karşılaşılan bir diğer belirtisi de âdet düzensizliğidir.

İnfertilite tıpta ne demek?

35 yaşlarının altında bir çiftin 1 yıl, 35 yaşlarının üstünde bir çiftin ise 6 ay boyunca korunmadan, düzenli cinsel ilişkiye girdiği halde gebe kalamama durumu kısırlık (infertilite) olarak tanımlanmaktadır.