Uçak el bagaj hakkı kaç kg?

İçindekiler:

  1. Uçak el bagaj hakkı kaç kg?
  2. Uçak Kargo bagajına neler alınmaz?
  3. Uçak kabini kaç cm?
  4. Uçaklarda el bagajı ne kadar olmalı?
  5. Uçağa binerken yanımıza ne almalıyız?
  6. THY ek bagaj havaalanında ne kadar?
  7. Sırt çantası el bagajı olur mu?
  8. Uçaklarda el bagajı kalktı mı?

Uçak el bagaj hakkı kaç kg?

Kabin bagajı ise maksimum 1 adet 8 kg ağırlığında ve 55x40x23 cm ölçülerinde olmalıdır. Kabinde bagaja ek olarak; el çantası/ fotoğraf makinesi/ kamera/ dizüstü bilgisayar/ bebek arabası/puset/ sivri uçlu olmayan şemsiye gibi kişisel eşyalardan herhangi biri taşınabilir.

Uçak Kargo bagajına neler alınmaz?

Patlayıcı özellik taşıyan hiçbir ekipman, yolcu uçağı kargo bölümüne kabul edilmez. Aynı zamanda sıvı yakıtlar da kayıtlı bagaj bölümüne kabul edilmemektedir. Yangın söndürücüler, asitler, alkali ya da radyoaktif maddeler, kati surette uçağın içerisine alınmamaktadır.

Uçak kabini kaç cm?

Hava yolu şirketleri kabin boy valizlerin standart ölçülerini IATA prensiplerine uygun olarak maksimum 20 x 35 x 55 cm olarak değerlendirmektedir.

Uçaklarda el bagajı ne kadar olmalı?

Kabin bagajı olarak taşınmasını istediğiniz bagajınızın, başüstü dolabına ya da koltuk altına sığabilecek ölçülerde ve ağırlıkta olması gerekir. Bu ölçüler, 23x40x55 cm ve 8 kg olarak belirlenmiştir. Kendi güvenliğiniz için bagajlarınızı kendiniz hazırlamanız ya da hazırlanmasına nezaret etmelisiniz.

Uçağa binerken yanımıza ne almalıyız?

El bagajlarında 1 litrelik ağzı kilitli torba içinde her biri en fazla 100 ml'lik kaplarda sıvı, jel ve aerosol taşıyabilirsiniz. 100 ml'den büyük kaplardaki sıvı ve benzeri yiyecek ve içecekleri uçak altı bagaja vermelisiniz.

THY ek bagaj havaalanında ne kadar?

Parça konseptine dahil olan uçuşlarınızda serbest bagaj hakları her bir parça için Economy Class'ta 23 kg, Business Class'ta 32 kg'dir. Ekstra bagaj olarak 1 parça bagaj ise hem Economy Class hem Business Class için 23 kg'dir. 23 kg – 32 kg arası 1 parça Ekstra bagaj için 80 USD ek ücret tahsil edilir.

Sırt çantası el bagajı olur mu?

Havacılığın yeni normallerinde uçak içine el veya sırt çantası dışında kabin boyu bagaj alınmasına izin verilmiyor. Böylece uçağa binişler ve inişler daha hızlı oluyor. ... Uçağa biniş esnasında da kontroller yapılıyor.

Uçaklarda el bagajı kalktı mı?

Yolcular, yanlarında getirdiği tüm bagajları uçak altına verebiliyordu. Bu uygulamanın yarından itibaren sona erdirileceği bildirildi. ... Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün yeni düzenlemesinin izin vermesi ile uçak içi el bagaj kurallarımızı 17 Aralık Perşembe günü itibarıyla normal uygulamaya döndürüyor.