Remisyon nedir psikoloji?

İçindekiler:

  1. Remisyon nedir psikoloji?
  2. Nüks nedir ne demek?
  3. Remisyon evresi nedir?
  4. Remisyon sonrasi ne demek?
  5. Remisyon nedir alkol?
  6. Depreşme remisyon nedir?
  7. Remisyon nedir madde bağımlılığı?
  8. Kısmi remisyon ne demek?

Remisyon nedir psikoloji?

Remisyon, kronik hastalığı olduğu bilinen kişilerde hastalık aktivitesinin bulunmadığı durumlar için kullanılan tıbbi bir terimdir. Çoğunlukla aktif kanser ya da inflamatuvar bağırsak hastalığı belirtilerinin görülmediği zaman aralıkları için kullanılır.

Nüks nedir ne demek?

Hastalığın tekrarladığını ifade için kullanılan terimdir.(örnek; fıtık tekrarladı ise nüks fıtık, kanser tekrar aynı yerde oldu ise nüks etti ifadeleri kullanılır.)

Remisyon evresi nedir?

Remisyon, lösemik blastların kan ve kemik iliğinden kaybolması ve kemik iliğinin normal yapı ve fonksiyonunu kazanması demektir. Remisyondaki bir hastanın belirgin bir yakınması kalmaz ve kan sayımları normal bulunur. Tam remisyon sağlanması için hastaların önemli bir kısmında yoğun bir kemoterapi uygulanması gerekir.

Remisyon sonrasi ne demek?

Tam remisyon Tedavi sonrası hastanın sağlık durumunu belirtmek içn kulanılan bir terim. O hastalığa özgü standart testlerle hastalık bulgusu saptanmadığı, hastanın sağlığına kavuştuğu anlamına gelir.

Remisyon nedir alkol?

Bazı durumlarda ise alkol bağımlısı kişi, alkol ile birlikte aldığı herhangi bir besinden ya da ilaçtan zehirlenebilir. Böyle anlarda kişi yaptığı hatanın farkına varır ve alkol alımını durdurabilir. Buna da spontan remisyon adı verilir.

Depreşme remisyon nedir?

Madde bağımlılığında “düzelme (remisyon)” ve “depreşme (relaps)” bağımlılığın doğal gidişini belirleyen iki temel süreçtir. Belirli bir içmeme döneminden sonra tekrar miktar ve davranış açısından eski içme düzenine dönme olarak tanımlanan depreşme tedavi sürecindeki en önemli sorunlardan biridir (2).

Remisyon nedir madde bağımlılığı?

Bağımlılığı izleyen ilk 12 ay rölaps riskinin özellikle yüksek olduğu bir zaman olduğu için bu dönem “erken remisyon” olarak adlandırılmıştır. On iki aylık erken remisyon dönemi bağımlılık için relaps olmaksızın geçtikten sonra kişi “kalıcı remisyon”a girer.

Kısmi remisyon ne demek?

Onkolojik hastalarda kısmi remisyon, hastalık belirtilerinin bir ölçüde devam etmesidir. Eğer standart laboratuar testleri sırasında bulguların tamamen yok olduğu görülürse tam remisyondan bahsedilebilir. Böylece hasta kişi sağlıklı ya da en azında risk bölgesi dışında kabul edilir.