Hafif diş yamukluğu nasıl düzeltilir?

İçindekiler:

  1. Hafif diş yamukluğu nasıl düzeltilir?
  2. Ön diş yamukluğu nasıl düzelir?
  3. Diş Yamukluğu neden olur?
  4. Diş eğilmesi neden olur?
  5. Dişler Neden Düzgün çıkmaz?
  6. Dişlerin üst üste binmesi neden olur?

Hafif diş yamukluğu nasıl düzeltilir?

Eğer iskeletsel bir bozukluğunuz yoksa çarpık, yamuk, ayrık dişleriniz ortodonti tedavisi ile her yaşta düzeltilebilir. Çapraşıklık vakalarında diş teli uygulanması gerekir. Bunlar metal braketler, porselen (şeffaf) braketler, lingual braketler, şeffaf plaklar veya telsiz tedavi yöntemi olabilir.

Ön diş yamukluğu nasıl düzelir?

Eğer dişlerinde yamukluk olan kişi büyüme gelişme dönemini tamamlamış ise bu durumda çene genişliklerini yönlendirmek tel tedavisi ile mümkün değildir. Bu tip durumlarda ortodonti tedavi ile sadece dişlerin hareket ettirilmesi mümkün olur. İleri çapraşıklık ya da yamukluk durumlarında da diş çekimi yapmak gerekebilir.

Diş Yamukluğu neden olur?

Süt dişleri ya da kalıcı dişlerde yamulmalar ve çarpıklıklar görülebilir. Çocukların bebeklik döneminde emzik ya da baş parmak emmeleri gibi uzun süren alışkanlıklar dişlerin dışarı itilmesini ve yamulmasına neden olur. Aynı zaman da genetik etmenlerde yamuk dişlerin oluşmasında büyük rol oynar.

Diş eğilmesi neden olur?

The Dental Daily'e göre, yaşla birlikte ortaya çıkan mezial kayma adı verilen bu süreç, dişlerinizin yavaşça ağzınızın önüne doğru hareket etmesine neden olur. Bunların haricinde, bir yaralanma veya asit erozyonu sonucu diş minesi kalınlığının azalması, genel çene kapanışınız üzerinde bir etkiye sahip olabilir.

Dişler Neden Düzgün çıkmaz?

Yanlış hizalanmış dişlerin genetik eğilim, yetersiz beslenme, ağız alışkanlıkları, diş hastalıkları ve yetersiz diş hijyeni gibi bir çok nedeni olabilir. Bununla birlikte, hem çarpık dişleri düzeltmek hem de hastanın özgüvenini arttırıp gülümsemesini iyileştirmek için birçok tedavi seçeneği mevcuttur.

Dişlerin üst üste binmesi neden olur?

Tedavi edilmeyen çene darlığı problemi, dişlerin üst üste binmesine neden olur. Ortodontik problemler önceden çekilmiş ancak uzun yıllar tedavi edilmemiş protezlerin yarattığı boşluklardan da kaynaklanır.