Astımda öksürük olur mu?

İçindekiler:

  1. Astımda öksürük olur mu?
  2. Astım öksürük krizine ne iyi gelir?
  3. Spor sonrası öksürük neden olur?
  4. Hırıltılı öksürük neden olur?

Astımda öksürük olur mu?

Her öksüren çocuğa astım teşhisi konulması çok yanlış. Astım teşhisinin bu konuda uzman hekimler tarafından konulması gerekir. Astım teşhisi çocuklarda astım konusunda da bir uzmanlık olan “çocuk alerjisi uzmanı” yeni adıyla “çocuk immünolojisi ve alerji hastalıkları uzmanları” tarafından konulmalıdır.

Astım öksürük krizine ne iyi gelir?

Artan sıvılar astımda oluşan mukusun seyreltilmesini sağlarken, öksürüğün kesilmesini ve rahat nefes alınıp verilmesi sağlanır. Diğer Besinler: Astıma iyi gelen diğer besinler ise; maydanoz, portakal suyu, nane, yoğurt, ılık süt, rezene tohumu, balıktır.

Spor sonrası öksürük neden olur?

Spor sırasında artan oksijen ihtiyacı, havanın soğuk olması solunum yollarında kurmaya ve istenmeyen bazı değişikliklere yol açabilir. Bunun sonucunda öksürük, nefes darlığı, hırıltı gibi solunum yolu semptomları görülür. Bu durum egzersizin tetiklediği solunum yani hava yollarında daralma olarak tanımlanmaktadır.

Hırıltılı öksürük neden olur?

Hırıltılı solunum, gerek erişkinlerde gerekse çocuklarda solunum yolunun birçok hastalığında ortaya çıkabilir. Erişkinlerde sıklıkla görülen, özellikle kişi sigara kullanıyorsa, kronik obstrüktif akciğer hastalığı denilen kronik hava yolu hastalığının hırıltıya ve öksürüğe neden olmasıdır.