1 dönümden kaç ton ceviz çıkar?

İçindekiler:

  1. 1 dönümden kaç ton ceviz çıkar?
  2. 10 yıllık ceviz ağacı kaç kilo ceviz verir?
  3. Cevize devlet desteği ne kadar?
  4. Ceviz fidan desteği nasıl alınır?
  5. Ceviz ağacı kaç günde bir sulanır?
  6. Yeşil kabuklu ceviz ne kadar fire verir?

1 dönümden kaç ton ceviz çıkar?

8×4 ceviz fidanı dikim tekniği ile kurulan bir dönüm araziye ortalama 35 adet ceviz fidanı dikilir. Günümüzde kabuklu chandler cevizinin kilosu 18 TL civarındadır. İlk 10 yaşındaki 35 ceviz ağacının 1 dönümlük arazide gelirini kabaca hesaplarsak 35 fidan x 40 kg ceviz = 1400 kilo dönümünde ceviz mahsülü elde edilir.

10 yıllık ceviz ağacı kaç kilo ceviz verir?

1 ceviz ağacı 8x4 ceviz fidanı dikim şeklinde 10.yaşında 50 kilo meyve vermektedir.

Cevize devlet desteği ne kadar?

Devlet, ceviz yetiştiriciliği teşvik ve hibeleri ile üretimi destekler. Dönüm başına ortalama 1000 TL kadar devlet destekli krediden yararlanılabilir.

Ceviz fidan desteği nasıl alınır?

Hibeli Ceviz Fidanı Alımı İçin Başvuru Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan bu sistem için bulunduğunuz bölgede il müdürlüklerine yada ilçe tarıma gitmeniz gerekmektedir.

Ceviz ağacı kaç günde bir sulanır?

Bu dönemde ki susuzluk durumları büyümeyi ve gelişmeyi yavaşltacağı gibi meyvelerin yetrince içlerini dolduramamalarına neden olacağı için kalite ve verim düşüklüklerine sebep olabilir.cevizlerde ilk yıllarda bölgenin ve su kaynağının durumuna göre 4 ila 6 kere sulama yapılmalıdır.

Yeşil kabuklu ceviz ne kadar fire verir?

Kabuklu ceviz alırken en çok dikkat edilmesi gereken cevizin iç oranıdır. 1 Kg aldığınız cevizden sağlam 250 gr iç de çıkabilir daha fazla da. Fire oranı ürünümüzde makineyle kurutulduğu için en fazla %5'dir.