Evde mum nasıl yapılır tarifi?

İçindekiler:

  1. Evde mum nasıl yapılır tarifi?
  2. Jel mum nasıl?
  3. Jel mum hammaddesi nedir?
  4. Jel Mum nasıl ısıtılır?

Evde mum nasıl yapılır tarifi?

Eski bir kabın içerisine parafini koyup kısık ateşte eritin. Parafin eriyince üzerine stearini koyun, karışım eriyene kadar karıştırın. Eriyen karışımın üzerine renklendirmek için mum boyası ya da pastel boya ekleyin. Son olarak koku vermesi için esans yağı ekleyin.

Jel mum nasıl?

Normal parafin mumundan en az 5 kez daha uzun ömürlü yanar ama ateşi biraz daha kısıktır. Diğer parafin mumlarda olduğu gibi yanar şekilde bırakılmaması gerekmektedir. Kullanım sonrasında söndürülmelidir. Jel eritilip, fitil ve fitil tutacağı ile isteğe bağlı boya ve koku ilave edilip seçilen kaba dökülür.

Jel mum hammaddesi nedir?

Jel Parafin ; normal parafin gibi hammaddesi petrol olan jel parafin şeffaf görünüme sahip ancak diğer parafinden daha dayanıklı ve uzun yanma ömrüne sahip parafin çeşididir. ... Hammaddesi balın şekerleri olan glikoz,fruktoz ve sakkarozdur.

Jel Mum nasıl ısıtılır?

Jel mum yapımında ; Jel parafinin çok yüksek bir ısıda (1 derece) erimeye geçtiğini düşünürsek , benmari usulü ile ulaşabileceğimiz maksimum ısı 100 derece olacak ve buda jel parafinimizin istediğimiz su kıvamına gelmesini zorlaştıracak ve uzun zaman alacaktır.