Domates mantarına ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Domates mantarına ne iyi gelir?
  2. Hastalıklı domates nasıl anlaşılır?
  3. Sera domates yetiştiriciliğinde görülen hastalıklar nelerdir?
  4. Domateslere hastalık gelmemesi için ne yapmalı?
  5. Domateste mantar hastalığı nasıl anlaşılır?
  6. Domatesi neden pas vurur?
  7. Domateste Mildiyö ilacı ne zaman atılır?
  8. Domateste şekil bozukluğu neden olur?
  9. Bitkilerin mantar hastalığı için ne yapılır?
  10. Domateste pas hastalığı nedir?
  11. Pseudomonas Syringae PV Tomato nedir?

Domates mantarına ne iyi gelir?

Bu hastalıklarla mücadelede kullanılabilecek mantar ilaçları şöyledir: Azoxystrobin, Benalaxil, Benomyl, Boscalid, Bromometan, Captan, Karbendazim, Klorotalonil, Cyprodinil, Difenokonazol, Ferbam, Fludioksonil, Folpet, Fosetil-alüminyum, Bakır hidroksit, Kasugamisin, Mancozeb, Metalaxyl, Dicopper klorür trihidroksit, ...

Hastalıklı domates nasıl anlaşılır?

Hastalık BelirtileriDomates yaprakları üzerinde önce sarı renkli lekeler oluşur.  Daha sonra bu lekelerin alt kısmına rastlayan yerde zeytin renginde veya kahverengimsi bir küf meydana gelir.  Hastalık kısa zamanda bütün yaprakları kaplar ve bitkiyi kurutur.

Sera domates yetiştiriciliğinde görülen hastalıklar nelerdir?

  • FİDELİKTE KÖK ÇÜRÜKLÜĞÜ (ÇÖKERTEN) (Fusarium, Rhizoctonia,Phytophthora, Pythium, Alternaria, Sclerotinia spp.) ...
  • DOMATES MİLDİYÖSÜ (Phytophthora infestans (Mont.) ...
  • DOMATES VE PATLICANDA ERKEN YAPRAK YANIKLIĞI (Alternaria solani Ell. and Mart.) ...
  • DOMATESTE BAKTERİYEL BENEK (Pseudomonas syringae pv.
Daha fazla öğe...

Domateslere hastalık gelmemesi için ne yapmalı?

Meyve ve domates gövde hastalıkları arasında sayılan bu hastalık için etkin bir kimyasal mücadele yöntemi bulunmuyor. Temiz tohum kullanımı, seraların havalandırılması, hasta ekinleri imha edilmesi, ekim nöbeti yapılması önleme için tavsiye ediliyor.

Domateste mantar hastalığı nasıl anlaşılır?

Semptomlar domates gelişiminin herhangi bir aşamasında ortaya çıkabilir ve küçük, suya batırılmış lekeler veya yaşlı yaprakların alt tarafında dairesel grimsi beyaz lekeler şeklinde başlayabilir; lekeler grimsi bir merkeze ve koyu bir kenar boşluğuna sahiptir ve birleşebilirler; meyveli mantar gövdeleri, lekenin ...

Domatesi neden pas vurur?

Zarar, akarların bitki hücresi içeriğini emmesi sonucunda oluşur. Etkilenen yapraklar hafifçe kıvrılır ve altlarında gümüşi bir parıltı ortaya çıkar. Yapraklar daha sonra kahverengi bir renk alır ve kırılganlaşır. İleri seviyede etkilenen domates yaprakları ve gövdeleri trikomlarını (yaprak tüyleri) kaybeder.

Domateste Mildiyö ilacı ne zaman atılır?

Domates ve Hıyar mildiyösü: İlaçlamaya hastalık koşulları oluştuğunda ve çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanmalı ve 10 günlük aralıklarla devam edilmedir. Bir sezonda domateste azami 4; hıyarda ise 3 uygulama yapılmalıdır.

Domateste şekil bozukluğu neden olur?

Solyalı, domateslerdeki şekil bozukluğunun iddia edildiği gibi herhangi bir tarımsal ilaç veya hormon kullanımından değil; zayıf döllenme, gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farklarının artması, sulama düzensizliği, besin maddesi noksanlığı gibi doğal nedenlerden kaynaklandığını kaydetti.

Bitkilerin mantar hastalığı için ne yapılır?

Bu doğal uygulama, domates, balkabağı, salatalık, üzüm, arpa ve elma gibi bazı ağaç ve bitki türlerinde daha iyi sonuç verir. Bu iki doğal mantar ilacına ek olarak, elma sirkesi, yaban turpu, sarımsak, kırmızı biber, öğütülmüş papatya ve aspirin gibi diğer seçenekleri deneyebilirsiniz.

Domateste pas hastalığı nedir?

Zarar, akarların bitki hücresi içeriğini emmesi sonucunda oluşur. Etkilenen yapraklar hafifçe kıvrılır ve altlarında gümüşi bir parıltı ortaya çıkar. Yapraklar daha sonra kahverengi bir renk alır ve kırılganlaşır. İleri seviyede etkilenen domates yaprakları ve gövdeleri trikomlarını (yaprak tüyleri) kaybeder.

Pseudomonas Syringae PV Tomato nedir?

Pseudomonas syringae pv. tomato 0.7-1.2x1.5-2.0 μm boyutlarında, Gram-negatif, 1-3 polar kamçılı, aerobik karakterli bir bakteridir. Optimum gelişme sıcaklığı 20- 25°C, maksimum ise 33°C'dir. fideye bulaşmayla da başlayabilir.