Mogan golu hangi göl Cesididir?

İçindekiler:

  1. Mogan golu hangi göl Cesididir?
  2. Mogan Gölü'nde mangal yanıyor mu?
  3. Mogan Park ne zaman açıldı?
  4. Mogan Gölü nasıl bir yerdir?
  5. Eymir gölünde mangal yakılır mı?
  6. Kızılaydan Mogan Gölüne hangi otobüs gider?
  7. Gölbaşı Eymir gölüne nasıl gidilir?
  8. Mogan Gölü girişi ücretli mi?
  9. Mogan Gölü'nün özelliği nedir?

Mogan golu hangi göl Cesididir?

Mogan (Gölbaşı) gölü alüvyonların birikmesi ile oluşmuş bir göldür. Suyu hafif tuzlu olan bu göl derelerin sürüklemiş olduğu bol miktardaki kum ve çakıl gibi taş parçalarını bünyesinde barındırmaktadır. Mogan Gölü toplamda 11 dere ile beslenen özel bir göldür. Özellikle birçok etkinliğin merkezi olarak bilinir.

Mogan Gölü'nde mangal yanıyor mu?

Gölün doğu yakasında, yani Gölbaşı ilçesinin yanıbaşında bulunan Atatürk Sahil Parkı'nda da mangal alanları bulunuyor. Fakat burada mangal dumanları rahatsız edebiliyor. Bir de mangal alanında otururken göl manzarasını izleyemiyorsunuz. Ayrıca çok kalabalık da olabiliyor.

Mogan Park ne zaman açıldı?

Halk arasında Gölbaşı olarakta bilinen Mogan Gölü kıyısında 2001 yılında yapılan Mogan Park muhteşem doğal güzelliği ve sakinliği ile bir çok Ankaralının uğrak yeri haline gelmiştir. Yaklaşık 160 kuş türünün farklı sesleri eşliğinde yürüyüş yapmak bile insana huzur verir.

Mogan Gölü nasıl bir yerdir?

Mogan Gölü veya yerel adıyla Gölbaşı Gölü, Ankara'nın 25 km güneyinde, Gölbaşı ilçesinde bulunan bir göldür. ... 1910 yılında oluşan aşırı yağışlardan Mogan ve Eymir gölleri yüzeyde birleşip tek göl halini almışlardır. Kıyıların etrafı tarımsal arazidir.

Eymir gölünde mangal yakılır mı?

Gölün çevresinde bir şeyler atıştırabileceğiniz kafeler ve büfeler de mevcut. Ateş yakılmadığı sürece ise piknik yapmak serbest.

Kızılaydan Mogan Gölüne hangi otobüs gider?

Kızılay Meydanı'ndan 105, 106, 107 numaralı otobüslerden birine binerek Gölbaşı Hareket Noktası durağında ininiz. Buradan 101, 108, 177, 182 numaralı otobüslerden birine binerek Mogan Parkı durağında indiğinizde Mogan Gölü'ne ulaşabilirsiniz.

Gölbaşı Eymir gölüne nasıl gidilir?

Eymir gölüne direk ulaşım malesef yok ancak toplu taşıma ile ya oran a gidip TRT binasında inip taksiye bineceksiniz, ya da Gölbaşı otobüs ve dolmuşları ile Haymana kavşağına kadar gelip ordan taksi ile devam edeceksiniz (lütfen söföre göle en yakın mesafede indirmesi için uyarıda bulunmayı unutmayın) .

Mogan Gölü girişi ücretli mi?

Mogan Gölü ve Mogan Parkı Tanıtımı Mogan Gölü, halk arasında Gölbaşı olarak da bilinir. Göl şehir merkezine 25 km. uzaklıkta. ... Yaklaşık 160 kuş türünün yaşadığı göl, temiz havası, doğak güzellikeleri ve sakinliği ile sizleri karşılıyor. Gölün Konya yoluna yakın olan kısmına giriş çıkış ücretsizdir.

Mogan Gölü'nün özelliği nedir?

Toplam göl alanı 63 km², hacmi 14 milyon m³ ve ortalama derinliği ise 3.5-4 metredir. Çevre uzunluğu 14 kilometre olup boyutları 6x0,9 km oranındadır. Kurak dönemlerde en derin noktası 4.5 metre olarak ölçülmüş olup su seviyesinin en yüksek olduğu zamanlarda bu sayı 5 metreye kadar çıkmaktadır.