Miyop nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Miyop nasıl tedavi edilir?
  2. Gözlük numarasında artı ne demek?
  3. Miyop lens mı mi?
  4. Görme testi nasıl yapılır?
  5. Miyop kalıcı mıdır?
  6. Gözlük numarasında artı eksi ne demek?

Miyop nasıl tedavi edilir?

Gözlük ve kontakt lensin yanı sıra lazer veya göz içi mercek ameliyatı ile tedavi edilebilir. Miyopinizin derecesine bağlı olarak, gözlük veya kontakt lenslerinizi her zaman kullanmanız gerekebilir. Gözlük takmak, miyopinin derecesini düşürmez. Ancak gözlük veya kontakt lens kullanılmazsa dereceler daha hızlı ilerler.

Gözlük numarasında artı ne demek?

Sayıların başındaki eksi (-) işareti merceğin kalın kenarlı, yani gözün kırıcı gücünü azaltacak tipte olması gerektiği anlamına gelir. Artı (+) işareti ise merceğin ince kenarlı, yani gözün kırıcı gücünü artıracak tipte olması gerektiğini belirtir.

Miyop lens mı mi?

Miyoplar lens veya gözlüklerini çıkardıklarında uzağı görememeye devam edeceklerdir. Bunun yanı sıra lazer tedavisi de yapılmaktadır.

Görme testi nasıl yapılır?

Yapmanız gereken tek şey monitörünüzün büyüklüğüne ve ekran çözünürlüğüne göre monitörden ne kadar uzaklaşacağınızı saptamak. Sonra sayılar ve harfleri en üst sıradan en alt sıraya kadar sırayla bir gözünüzü kapatarak okumaya çalışmak. Eğer okumakta zorlanıyorsanız hemen bir göz hekimine başvurmalısınız.

Miyop kalıcı mıdır?

Miyop tedavisi olmayan kişiler gözlük veya kontakt lensler kullanılır. Ancak bunlar kalıcı çözüm değildir. Gözlük ve lens kullanıldığı zaman miyop göz görür, kullanılmadığı zaman görme kötüdür. Miyopun kalıcı çözümü lazerle refraktif cerrahidir.

Gözlük numarasında artı eksi ne demek?

Artı (+) işareti ise merceğin ince kenarlı, yani gözün kırıcı gücünü artıracak tipte olması gerektiğini belirtir. Eksi (-) değerli mercekler miyopluğun, artı (+) mercekler ise hipermetropluğun tedavisinde kullanılır. Bu işaretlerin arkasından gelen sayılar ise merceğin gücünü belirtir.