Karakoçan ın kaç köyü var?

İçindekiler:

  1. Karakoçan ın kaç köyü var?
  2. Karakoçan ismi nereden gelir?
  3. Karakoçan ne zaman Elaziga Baglandi?
  4. Elazığ Karakoçan ilçesinin nüfusu ne kadar?
  5. Karakoçan depremi ne zaman oldu?
  6. Kovancılar kaç köyü var?
  7. Karakoçanlılar Kürt mü?
  8. Elazığ Malatya'dan ne zaman ayrıldı?
  9. Bingöl'de büyük deprem ne zaman oldu?
  10. Kovancılar ismi nereden gelir?
  11. Elazığ Kovancılar Alevi mi?
  12. Karakoçan hangi ilin ilçesidir?
  13. Karakoçan ne zaman ilçe oldu?
  14. Elazığ'ın en meşhur neyi var?

Karakoçan ın kaç köyü var?

İlçenin bu günkü itibarı ile 1 belde 87 köy 46 Mezrası bulunmaktadır. 17.850. Dönümlük yüz ölçüye sahiptir. İlçemizde 7 Mahalle, ve bunlara bağlı 7 Muhtarlık vardır. 2018 Yılı Nüfus sayımına göre 14237 kişi nüfusuyla Elazığ'ın ikinci büyük ilçesi konumundadır.

Karakoçan ismi nereden gelir?

1936-1937 yıllarında Türkiye 'deki yeni idari düzenleme ile Kiğı İlçesi Çan Nahiyesi ve Palu 'nun Ohi Nahiyesi birleştiriliyor, Karakoçan adı altında bir ilçe Elazığ İli'ne bağlanıyor. Karakoçan ismi aslında bugün de varolan Karakoçan köyünden gelmektedir.

Karakoçan ne zaman Elaziga Baglandi?

1936-1937 yıllarında Türkiye `deki yeni idari düzenleme ile Kiğı`nin Çan Nahiyesi ve Palu`nun Ohi ve Lahan Nahiyeleri birleştirilerek, KARAKOÇAN adı altında bir ilçe olarak yeni kurulmuş Mamuratülaziz yani Bu günkü ELAZIĞ İli`ne bağlanıyor.

Elazığ Karakoçan ilçesinin nüfusu ne kadar?

Karakoçan nüfusu 2020 yılına göre 28.434. Bu nüfus, 14.215 erkek ve 14.219 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: I,99 erkek, P,01 kadındır.

Karakoçan depremi ne zaman oldu?

Elazığ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “25.06.2021 günü saat 21.28'de, Bingöl'ün Kığı İlçesi'nde; 5.2 Mw büyüklüğündeki depremde Elazığ Karakoçan İlçesine bağlı Kuşbayırı, Çelebi, Yeşilbelen, Sarıhan ve Çan Köyleri kısmen etkilenmiş olup, herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamıştır” denildi.

Kovancılar kaç köyü var?

Kovancılar'da 90 yerleşim .

Karakoçanlılar Kürt mü?

Elazığ Doğu Anadolu Bölgesinde olmasına karşın en az Kürt nüfusuna sahip olan Doğu illerinin başında gelir. Kürtlerin Çoğunlukta olduğu bir tane ilçe vardır o da Karakoçan ilçesidir.

Elazığ Malatya'dan ne zaman ayrıldı?

1875'te müstakil mutasarrıflık, 1879'da tekrar vilayet olmuştur. Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarında Malatya ve Dersim sancakları da buraya bağlanmış, 1921'de bu iki sancak Elazığ'dan ayrılmıştır.

Bingöl'de büyük deprem ne zaman oldu?

Bingöl Depremi Ms:6.8. günü saat 18:45'de, Bingöl-Göynük arasında, Ms=6.8 (Ayhan vd., 1981) büyüklüğünde yıkıcı bir deprem olmuştur. Bölgede, ana şoktan önce çok sayıda küçük öncü deprem meydana gelmiş ve bazıları oldukça şiddetli hissedilmiştir.

Kovancılar ismi nereden gelir?

Köstence Limanından İstanbul'a gelen soydaş kafilesi bu günkü Kovancılar ovasına gönderilerek civar köylere misafir olarak dağıtıldı.1935 yılı baharında zamanın valisi Tevfik GÜR tarafından Kovancılar'ın temeli atıldı. ... Böylece bu yeni yerleşim yerinin adı KOVANCILAR olmuştur.

Elazığ Kovancılar Alevi mi?

Köy halkının ana dili Kürtçe'nin Kurmançi lehçesidir. Köyün mezhepsel yapısı sunni kesim ağırlıklı olmakla birlikte sunniler ve alevilerden oluşmaktadır. İki mezhep arasında evlilikler gerçekleşmiş olup, köy halkı Alevi kültürünüde yakından tanımaktadır.

Karakoçan hangi ilin ilçesidir?

Karakoçan
ÜlkeTürkiye
İlElâzığ
Coğrafi bölgeDoğu Anadolu Bölgesi
İdare
17 satır daha

Karakoçan ne zaman ilçe oldu?

1936 yılında ilçe olmuştur. İlçenin bugün itibarıyla 1 beldesi, 2 bucağı, 88 köyü, 5 mezrası bulunmaktadır. Karakoçan'a bağlı tek belde olan yerleşim yeri Sarıcan adını taşımaktadır.

Elazığ'ın en meşhur neyi var?

Elazığ Mutfağının Başlı Başına Bir Şölen Olduğunun 12 Lezzetli...
  • Neymiş diye soranlara: Orcik. ...
  • Ceviz olmazsa olmazdır: Gömbe. ...
  • Ayran çorbası diyen de var: Harput çorba. ...
  • Elazığ'da da meşhur: İçli köfte. ...
  • Yufkası özel: Sırın. ...
  • Menengiç ya da: Çedene kahvesi. ...
  • Adı da tadı gibi özel: Lobik çorbası
Daha fazla öğe...