Saçı usturaya vurdurmak caiz mi?

İçindekiler:

  1. Saçı usturaya vurdurmak caiz mi?
  2. Saç bağlamak sünnet midir?
  3. Insan saçı ne kadar güçlü?
  4. Dökülen saç geri dönüştürülebilir mi?
  5. Dinimizde saç uzatmak sünnet midir?
  6. Erkeklerin saç uzatması günah mı?

Saçı usturaya vurdurmak caiz mi?

Bu hadis-i şerifin şerhinde, Aliyyü'l-Karî (Rahimehullâh) buyurmuştur ki: "Kadınların saç örgüleri, erkeklerin sakalları gibi süs olup, güzellik verdiğinden bu ziyneti yok etmek haram edilmiştir. Tabi ki bu hadis-i Şerif'te mefhum (mana) yoluyla erkeğin saçını usturaya vurmasının caiz olduğu anlaşılmaktadır."

Saç bağlamak sünnet midir?

Erkekte örfî bir konu olan saç uzatma meselesi Peygamber efendimizin uzattığı gibi yapılırsa sünnete uyulduğu için sevap kazanılır, saç uzattığı için değil. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem genellikle saçlarını uzatmıştır. ... Saç erkekte örfî bir konudur.

Insan saçı ne kadar güçlü?

Saç telinin kolaylıkla kopacağını düşünürüz ama aslında çok güçlüdür ve her bir tel yaklaşık 100 gram ağırlığı taşıyabilecek mukavemettedir. Bir insanın ortalama 150 bin folikülü (saçın içinde büyüdüğü yapı) olduğunu düşünecek olursak saçın insanı taşımasında aslında şaşılacak bir yan yoktur.

Dökülen saç geri dönüştürülebilir mi?

Evet, dökülen saç yeniden çıkabilir. Tabii saç köklerin hala canlı kaldıysa! Aslında her saç telinin belli bir ömrü vardır. Ömrünü dolduran saç tellerinin dökülmesi çok normal.

Dinimizde saç uzatmak sünnet midir?

Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem genellikle saçlarını uzatmıştır. Erkekler saçlarını uzatarak sevap kazandıran bir ibadet işlemiş olmazlar. Müslüman erkek saçını sünnete uygun uzatır, Peygamberimizin uzattığı gibi uzatırsa sünnete uyduğu için sevap kazanır, saç uzattığı için değil.

Erkeklerin saç uzatması günah mı?

Peygamber'in (s.a.s.) 'Saçı olan kişi bakımına özen göstersin' hadisine dikkat çekilen açıklamada, saçların temizliğine dikkat etmek şartıyla erkeklerin saçlarını uzatmalarında ve dilediği şekilde taramalarında dinen bir sakınca olmadığının altını çizdi.