Burun estetik ameliyatı ne kadar sürede iyileşir?

İçindekiler:

  1. Burun estetik ameliyatı ne kadar sürede iyileşir?
  2. Estetik burun ameliyatından sonra nelere dikkat edilmeli?
  3. Burun estetiği sonrası ne olur?
  4. Burun ameliyatından sonra nasıl yatılmalı an durur?
  5. Burun ameliyatından sonra gülmek zararlı mı?

Burun estetik ameliyatı ne kadar sürede iyileşir?

Birçok hastanın aklında bulunan burun estetiği kaç günde iyileşir sorusuna ise 7 ila 10 gün arasında cevabını vermek mümkündür. Ancak, hastanın doktorunun tavsiyelerini dinlemesi gerekmektedir. Operasyon geçiren hastaların ameliyat sonrasındaki 7 ila 10 gün arasında şişliklerinin yüzde 90'ı geçmiş olmaktadır.

Estetik burun ameliyatından sonra nelere dikkat edilmeli?

Rinoplasti ameliyatı sonrasında genellikle hafif ya da orta şiddette ağrı olur. Ameliyat sonrası ilk günlerde yüksek yastıkta yatılması önerilir. - Ameliyat sonrası burun temizliği ve bakımı için verilen sprey ve diğer ilaçlar düzenli kullanılmalıdır. - Ameliyat sonrası aşırı yüz mimikleri ve gülmekten kaçınılmalıdır.

Burun estetiği sonrası ne olur?

Ameliyattan sonraki ilk 3 ay zaman zaman burnunuzda tıkanıklık ve nefes alma problemi olur. Burun içinde kuruluk, sabah kalktığınız zaman şiş ve burun ucunun hissiz olması gibi sorunlar görülebilir. Telaşlanılacak bir durum yoktur bu şikayetleriniz zamanla geçecektir.

Burun ameliyatından sonra nasıl yatılmalı an durur?

Burun estetiği sonrasında yapılması gereken faaliyetler Hastalar 2 gün süreyle, başını yüksekte tutmak amacıyla en az 2 yastıkla yatmalıdır. Yan tarafa dönük şekilde yatılırsa burun ve göz kapağının altında kalan bölgede şişme oluşacaktır. Bu nedenle 1 hafta baş yukarıda olacak şekilde sırt üstü yatmak en doğrusudur.

Burun ameliyatından sonra gülmek zararlı mı?

2 ay ertelense daha iyi olur. Burun estetiği sonrası gülmek, kahkaha atmak, sakız çiğnemek, yüzü yıkamak, duş yapmak, sert birşeyler yemek burun şekline zarar vermez. Burunu ilk günden itibaren çok temiz tutmak, kan ve salgıların kuruyup kabuklaşmasına engel olmak gerekir.