GANO tam puan kaç?

İçindekiler:

  1. GANO tam puan kaç?
  2. Ağırlıklı Genel Not ortalaması Nasıl Hesaplanır?
  3. Dönem not ortalaması genel not ortalaması nedir?
  4. Agno en fazla kaç olur?

GANO tam puan kaç?

(2) Yüksek lisans programında başarılı olmak için en az 2.50, doktora programında ise en az 3.00 GANO'ya sahip olmak gerekir. (3) Enstitü programlarını 3.50 - 3,74 GANO ile tamamlayan öğrenciler onur öğrencisi, 3.75 - 4.00 GANO ile tamamlayanlar yüksek onur öğrencisi olarak mezun olur.

Ağırlıklı Genel Not ortalaması Nasıl Hesaplanır?

Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) AGNO hesabında, ilk yarıyıldan itibaren bir öğrencinin aldığı tüm derslerin başarı notu ağırlık katsayıları (yani 4 üzerinden Bağıl Not) bu derslere ait kredi saatleri ile ayrı ayrı çarpılır, elde edilen çarpımlar toplanır ve tüm derslerin kredi saatleri toplamına bölünür.

Dönem not ortalaması genel not ortalaması nedir?

Her dönem sonunda öğrencilerin başarı durumu, Dönem Not Ortalaması ve Genel Not Ortalaması ile belirlenir. ... Bu işlem bir dönem içinde alınan dersler için yapılırsa Dönem Not Ortalaması (DNO), o zamana kadar alınmış bütün dersler için yapılırsa Genel Not Ortalaması (GNO) elde edilir.

Agno en fazla kaç olur?

AGNO, öğrencinin bir üst yarıyıldan ders alıp almayacağının, DC ve DD aldığı derslerden geçip geçemeyeceğinin, öğrencinin bölümünden mezun olup olamayacağının ve mezun olursa mezuniyet derecesinin ne olacağının ne olacağının belirlenmesinde kullanılır. AGNO sınır değerleri fakültemiz için 2.0 kabul edilmektedir.