Barfiks hareketi hangi kasları çalıştırır?

İçindekiler:

  1. Barfiks hareketi hangi kasları çalıştırır?
  2. Barfiks çekmek ne işe yarar?
  3. Barfiks sayımı nasıl arttırabilirim?
  4. Barfiks ile kas yapılır mı?
  5. Barfiks kaç tekrar?
  6. Barfiks kaç set yapılır?
  7. Push up hangi kasları çalıştırır?

Barfiks hareketi hangi kasları çalıştırır?

Latissimus dorsi ve biceps kaslarını çalıştırır. ‌Underhands Pull Ups/ Ters Tutuş: Avuç içlerinin yüze dönük olarak tutulmasıyla yapılan bir tekniktir. Trapezius, latissimus ‌‌dorsi, ‌rhomboids, ‌levator ‌scapulae ve ‌biceps kaslarını çalıştırır.

Barfiks çekmek ne işe yarar?

Barfiks, temel olarak üst gövdeyi yoğun bir şekilde çalıştıran bir antrenmandır. Sırt kasları başta olmak üzere omuz, kollar, göğüs ve core (karın) bölgesi kaslarını çalıştıran barfiks; ünlü triceps, biceps, deltoids, rectus abdomini kaslarının güçlenmesini sağlar.

Barfiks sayımı nasıl arttırabilirim?

Set arası 30, hareketler arası 40 saniye dinlenme vererek en az 3 gün antrenman rutininizde yer verebileceğiniz bu seri sonrası barfiks egzersiziniz gelişmiş olacaktır. Her hafta tekrar sayılarını ve süreyi sizi daha çok zorlayacak şekilde arttırmaya çalışın.

Barfiks ile kas yapılır mı?

1- Sırt Kası: Sırt, bacaklarla birlikte en büyük kas kütlesine sahip olan bölgedir. Bu nedenle sırt kası yapmak isteyenler için barfiks çekmek ilk sıralarda yer alan bir tercihtir. Bu bölgedeki kas gelişimi arttıkça kişilerin dayanıklılık eşikleri de yükselir.

Barfiks kaç tekrar?

Barfiks ile kendinizi yukarı çekin ve sonra kendinizi yavaşça aşağıya bırakın. Bu hareketi 6'lık setler halinde, her set arasında 30 saniye ara vererek, 2 sette tamamlayın.

Barfiks kaç set yapılır?

Bir sandalye yardımıyla barfiks demirine tutunun ve yanınızdaki bir kişiden destek alarak demirde asılı kalmaya çalışın. Bu noktada sizi tutan kişinin mümkün olduğunca az destek vermesi gerekiyor. Bu hareketi 6'lı 2 adet set halinde yapabilirsiniz.

Push up hangi kasları çalıştırır?

Şınav çekmek kolları, bacakları ve orta gövdeniz dahil tüm vücudunuzu çalıştırır. Şınav egzersizi omuz, göğüs, sırt, kanat, ön kol (biceps) ve arka kol (triceps) kaslarını aktif olarak çalıştırırken, dolaylı olarak bacak, kalça ve karın kaslarını çalıştırır.