Alerjik nezlenin belirtileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Alerjik nezlenin belirtileri nelerdir?
  2. Alerjik nezle tedavi edilmezse ne olur?
  3. Alerjik rinit nelerden olur?
  4. Alerjik rinit hastaları nelere dikkat etmeli?

Alerjik nezlenin belirtileri nelerdir?

Alerjik rinit belirtileri; hapşırma, gözlerde, burunda kaşıntı, burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve bazen baş ağrısı olarak sıralanıyor. Bazı hastalarda işitme problemleri, boğaz ağrısı, ses kısıklığı ve öksürük görülebiliyor.

Alerjik nezle tedavi edilmezse ne olur?

Alerjik rinit tedavi edilmezse bundan sonra artık nefes darlığı hırıltı nefes alma öksürük şikayetleri ile birlikte astım oluşmaya başlar. Genelde burun şikayetleri ile başlayan hikaye ileride astım ile sonlanır. Bu yüzden erken dönemde alerjik rinit tanısı koymak çok önemlidir.

Alerjik rinit nelerden olur?

Alerjik rinit, yaygın kullanımı ile saman nezlesi, bahar nezlesi, çoğunlukla bahar aylarında dış ortamda soluduğumuz havada bulunan polen veya mantarların, bazı kişilerin bağışık sistemleri tarafından yabancı madde (alerjen) olarak algılanması ve onlara aşırı tepki vermesi sonucu oluşur.

Alerjik rinit hastaları nelere dikkat etmeli?

Polen mevsiminde açık havada uzun süre kalınmamalı ve pikniğe gidilmemelidir. Evler akşam saatlerinde havalandırılmalıdır. Mümkünse gece yatmadan duş alınmalıdır. Ev tozu akarları ve küfler için evlerde nem oranı %50'nin altında tutulmalıdır.