Sayıştay kime rapor sunar?

İçindekiler:

  1. Sayıştay kime rapor sunar?
  2. Sayıştay raporları nereye verilir?
  3. Sayıştay belediyeleri denetler mi?
  4. Sayıştay Köyü denetler mi?
  5. Belediyeleri kim teftiş eder?
  6. Belediye kurulması hangi koşullara bağlıdır?
  7. Sayıştay Yargıtayı denetler mi?
  8. Sayıştay SGK denetler mi?

Sayıştay kime rapor sunar?

Sayıştay, münhasıran kendisine sunulan bağımsız denetim raporlarını esas alarak hazırlayacağı raporu Türkiye Büyük Millet Meclisine sunar.

Sayıştay raporları nereye verilir?

MADDE 41 – (1) Sayıştay raporları, Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulduğu ve ilgili kamu idarelerine verildiği tarihten itibaren onbeş gün içerisinde Sayıştay Başkanı veya görevlendireceği başkan yardımcısı tarafından, kanunların açıklanmasını yasakladığı durumlar hariç kamuoyuna duyurulur.

Sayıştay belediyeleri denetler mi?

Sayıştay Başkanlığı'nca planlanan denetim programı kapsamında belediyelerde düzenlilik ve performans denetimleri yapılır. ... Performans denetimi ise hesap verme sorumluluğu çerçevesinde idarelerce belirlenen hedef ve göstergelerle ilgili olarak faaliyet sonuçlarının ölçülmesi suretiyle gerçekleştirilir.

Sayıştay Köyü denetler mi?

SAYIŞTAY'ın DENETLEYEMEDİĞİ KURUMLAR : Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, Köy, Futbol federasyonu, Vakıf üniversiteleri, Tcmb dış harcamalarını ve sermayesinin %50'den azı devlete ait kuruluşları.

Belediyeleri kim teftiş eder?

I Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince, İçişleri Bakanlığının merkez birimleri, bağlı kuruluşları, il ve ilçelerin yanında; mahalli idarelerle, bunlara bağlı ve bunların kurdukları veya özel kanunlarla veya Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle kurulmuş birlik, işletme, müessese ve teşebbüslerin işlem ve hesaplarını ...

Belediye kurulması hangi koşullara bağlıdır?

Köylerin veya muhtelif köy kısımlarının birleşerek belediye kurabilmeleri için meskûn sahalarının, merkez kabul edilecek yerleşim yerinin meskûn sahasına azami 5.000 metre mesafede bulunması ve nüfusları toplamının 5.000 ve üzerinde olması gerekir.

Sayıştay Yargıtayı denetler mi?

Hukuksal organlardan olan yargıtay gelir ve giderlerinin denetimi sayıştaylık tarafından yapılır. Sayıştaylık tüm gelir ve giderlere ulaşabilir. Bir diğer hukuk organı olan danıştaylık da yine denetimi devlet kurumlarından olan sayıştay organlığı tarafından yapılmaktadır.

Sayıştay SGK denetler mi?

Madde 2- Bu Kanun, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, sosyal güvenlik kurumları ve mahallî idarelerden oluşan genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin malî yönetim ve kontrolünü kapsar. 6085 Sayılı Sayıştay Kanunun madde 4- a bendinde belirtildiği gibi SGK, Sayıştay'ın denetim alanı kapsamındadır.