Ekonomi Hangi bölüm?

İçindekiler:

  1. Ekonomi Hangi bölüm?
  2. İşletme ile iktisat arasındaki fark nedir?
  3. İşletme bölümü mü daha iyi iktisat mı?
  4. Iktisat mezunu insan kaynaklarında çalışabilir mi?
  5. İşletme bölümü neden okunmalı?

Ekonomi Hangi bölüm?

Ekonomi bölümü, 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Ülkemizde son zamanlarda oldukça revaçta olan bu bölümde okuyarak siz de kamu ve özel sektörde geniş bir çalışma imkanına sahip olabilirsiniz. Bazı üniversitelerde İngilizce hazırlık sınıfı okutulduğu için eğitim süresi, 5 yıla çıkabiliyor.

İşletme ile iktisat arasındaki fark nedir?

İktisat, diğer adıyla ekonomi, adından da anlaşılacağı üzere finansal konularla ilgili bir bölümdür. Sayısal dersleri ağırlıklıdır, biraz işletme dersi de verilir iktisat öğrencilerine. ... İşletme ise; bir işletmenin bütün fonksiyonlarını ele alır. İngilizcesi olan management aynı zamanda yönetim anlamına gelir.

İşletme bölümü mü daha iyi iktisat mı?

İşletme ve iktisat bölümlerinin farkı nedir? ... İktisat, biraz daha teoriktir. Gerçekten işin bilim tarafında yer alır. Yönetebilme bilimi olarak adlandıracağımız işletme ise daha çok saha içinde çalışır, işin pratiği ile ilgilenir.

Iktisat mezunu insan kaynaklarında çalışabilir mi?

İnsan kaynakları uzmanı olabilmek için üniversitelerin maliye, işletme, iktisat, kamu yönetimi, sosyoloji gibi lisans bölümlerinden mezun olmak gereklidir. ... Kaliteli sertifika programlarından alanına uzmanlaşmak isteyen birçok insan kaynakları çalışanları da yaralanabilmektedir.

İşletme bölümü neden okunmalı?

İşletme Bölümü iş dünyasında hizmet veren kurum ve kuruluşların muhasebe ve yönetim alanında, pazarlama, üretim gibi alanlarında söz sahibi olabilecek ve bu alanlarda yönetimleri ele alabilecek kişileri yetiştirmek amacıyla var olan bölümlerden bir tanesidir. Her sektörde işletmeci ihtiyacı bulunmaktadır.