Güre kaplıcaları hangi hastalıklara iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Güre kaplıcaları hangi hastalıklara iyi gelir?
  2. Güre hangi sehirde?
  3. Güre Termal kimin?
  4. Balıkesir Gönen kaplıcaları neye iyi gelir?
  5. Güre hangi ile bağlı?
  6. Romatizmaya hangi kaplıcalar iyi gelir?
  7. Kaplıcalar kimler için sakıncalıdır?
  8. Gönen kaplıcaları kaç derece?

Güre kaplıcaları hangi hastalıklara iyi gelir?

Belçikalı ve Türk uzmanlarca hazırlanan analiz raporlarına göre potasyum, sodyum, kalsiyum, magnezyum, demir ve alüminyum barındırıyor. 10 günlük küre devam etmek koşuluyla; bazı kadın hastalıklarına, müzmin romatizmalara, cilt hastalıklarına, guatra, kireçlenmeye, sedef hastalığına, böbrek taşı ve kumuna, karaciğer ...

Güre hangi sehirde?

Güre Beldesi, Balıkesir şehrinin Edremit ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Edremit şehir merkezine 12 km uzaklıkta bulunan belde, Edremit Körfezi'nde yer alan şirinliği ve tatilcileri cezbeden Kaz Dağları kıyısında olması özellikleri ile öne çıkmaktadır.

Güre Termal kimin?

Edremit Belediyesi tarafından mühürlenen otelin sahibi Yaşar Demirbağ isimli bir iş adamı. Demirbağ'ın turizm sektöründeki ilk işi bu otel. Kaz Dağları'nın temiz havası ile termal suların birleştiği Edremit Körfezi'nin Güre bölgesi, antik tarihten bu yana eski bir kaplıca merkezi.

Balıkesir Gönen kaplıcaları neye iyi gelir?

5 - Gönen / Balıkesir Aynı zamanda içme kürleri de olan Gönen kaplıca suları; karaciğer, safra yolları, böbrek fonksiyonlarına, banyo kürlerinin ise; romatizmal hastalıklara, ağrılı ve iltihaplı kadın hastalıklarına, ağrılı kalın bağırsak iltihaplarına, damar sertliklerine iyi gelmektedir.

Güre hangi ile bağlı?

Güre, Edremit
Güre
ÜlkeTürkiye
İlBalıkesir
İlçeEdremit
Coğrafi bölgeEge Bölgesi
11 satır daha

Romatizmaya hangi kaplıcalar iyi gelir?

1 - Göynük / Bolu. Bolu Göynük kaplıcaları ve Göynük termal tesislerde bulunan suyun sıcaklığı yaklaşık 32- 33 derece arasındadır ve suyun bileşenleri kalsiyum bikarbonattır. Göynük termal sularının romatizma ve siyatik gibi hastalıkların tedavisinde yararlı etkileri olduğu bilinmektedir.

Kaplıcalar kimler için sakıncalıdır?

Kaplıcalar özellikle kalp-damar, tansiyon, iltihaplı romatizma gibi kronik hastalığı olanlar, kanser, hamileler organ yetmezliği olan hastalar, kalp krizi geçirenler, kan sulandırıcı kullananlar ve obezler için tehlikelidir.

Gönen kaplıcaları kaç derece?

Gönen Kaplıcaları'nda termal suyun sıcaklığı 73 santigrat derece civarındadır. Şifalı kaynaklardan hem banyo hem de içmek suretiyle yararlanılmaktadır.