Lasek ameliyatı kimlere yapılır?

İçindekiler:

  1. Lasek ameliyatı kimlere yapılır?
  2. LASIK Nedir tıp?
  3. Göz LASIK ameliyatı nedir?
  4. Lasek ameliyatı kaç numara?
  5. LASIK güvenli mi?
  6. PRK lazer mi LASIK mi?
  7. Lazer ameliyatı sonrası bulanık görme ne kadar sürer?
  8. Lazer ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?

Lasek ameliyatı kimlere yapılır?

PRK veya lasek kimlere uygulanır? PrkPRK ve lasek genellikle kornea kalınlığı lasik tedavisi için yeterli olmayan gözlerde uygulanır. Bu hasta grubunda da gözlük numaralarında ilerlemenin durmuş olması ve hastaların 18 yaşını doldurmuş olmaları önemlidir.

LASIK Nedir tıp?

Lasik tekniği ile korneanın ön kısmından bıçaksız lazer ile ince bir tabaka kaldırılarak alt tarafa Excimer lazer uygulanarak numara düzeltilmesi işlemidir. Lasik tekniği gözdeki miyop, hipermetrop ve astigmatı düzeltir.

Göz LASIK ameliyatı nedir?

Lasik ameliyatı, göz bozuklukları sebebiyle gözlük veya kontakt lens kullanan hastaların gözlüksüz net görmelerini sağlamak amacı ile uygulanan tedavi şekline refraktif cerrahi denir. LASİK, lazer ışınları kullanılarak göz bozukluğunu düzeltme ameliyatıdır.

Lasek ameliyatı kaç numara?

Lasik lazer yöntemiyle eğer hastanın göz yapısı uygunsa miyoplarda 8- 10 numaraya kadar, karışık astigmatlarda 5 numaraya, hipermetroplarda ise 5 numaraya kadar başarı sağlanabiliyor.

LASIK güvenli mi?

LASIK; çok sert bir kurum olmakla ünlenen Amerikan Sağlık Bakanlığı (FDA)'nın uzun süre takip ederek onayladığı, tüm sağlık otoriteleri tarafından çok güvenli kabul edilen bir cerrahidir. LASIK ileride gözüme yapılabilecek herhangi başka bir tedaviyi ya da ameliyatı engeller mi? Hayır.

PRK lazer mi LASIK mi?

LASİK gibi PRK yönteminde de excimer lazerle korneaya yeniden şekil verilir. LASİK tekniğinde korneanın flap altı derin tabakalarına lazer uygulanırken, PRK da yüzeye lazer uygulanır. Bu nedenle bu yöntemler Yüzey Ablasyonlar adı altında toplanır. Burada korneanın epitel dediğimiz en üst tabakası kaldırılır.

Lazer ameliyatı sonrası bulanık görme ne kadar sürer?

Ameliyattan hemen sonra bir miktar bulanık görme ve pusluluk sizi şaşırtmamalıdır; ancak çoğu kişide görme hemen iyileşir ve birkaç gün içinde stabil hale gelir. Ertesi gün işe gidebilirsiniz, ancak çoğu cerrah bunun yerine birkaç gün dinlemenizi tavsiye eder.

Lazer ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?

Ameliyattan sonra 5 gün gözünüze su vurmayınız ve 20–30 gün denize, havuza ve kaplıcaya girmeyiniz. Ameliyattan sonra gözünüzü ovmayınız ve üzerine yatmayınız. Ameliyattan sonra ortalama 1 ay sonra size yakın gözlüğü ve gerekirse uzak gözlüğü verilecektir. Özel durumlarda bu süre kısaltılabilir.