Araştırma görevlisi Giriş Sınavı Nasıl Oluyor?

İçindekiler:

  1. Araştırma görevlisi Giriş Sınavı Nasıl Oluyor?
  2. Araştırma görevlisi öğretim görevlisi olabilir mi?
  3. Araştırma görevlisi sınavı yazılı mı sözlü mü?
  4. Araştırma Görevlisi kaç yılda olunur?

Araştırma görevlisi Giriş Sınavı Nasıl Oluyor?

Giriş sınavı, sınav jürisi tarafından; yabancı dil okutmanı, çevirici kadrolarında adayların mesleki ifade ve bilgi becerisi ile anlatım yeteneğini ölçecek şekilde sadece sözlü, bu Yönetmelik kapsamındaki diğer kadrolar için ise ilan edilen alanla ilgili bilgi düzeyini ölçecek şekilde sadece yazılı olarak yapılır.

Araştırma görevlisi öğretim görevlisi olabilir mi?

Öğretim Elemanı: Akademik personele verilen genel isimlendirmedir.Bir araştırma görevlisi de bir profesör de öğretim elemanı olarak adlandırılır. Öğretim Üyesi:Yüksek lisansın ardından doktorasını tamamlamış kişiler, yani doçent ve profesör kadrosunda olan kişiler öğretim üyesi olarak isimlendirilir.

Araştırma görevlisi sınavı yazılı mı sözlü mü?

Öncelikli alanlardaki araştırma görevlisi kapsamında ilan edilen araştırma görevlisi kadroları için, bu Yönetmelik uyarınca yapılacak ön değerlendirme sonucunda giriş sınavına katılmaya hak kazananlar için, giriş sınavı sözlü olarak yapılır.

Araştırma Görevlisi kaç yılda olunur?

Başvuru şartları yüksek lisans ile aynıdır. Bu eğitim en az 4 yıl sürmektedir. Doktora eğitimi ders dönemi ve tez dönemi olmak üzere iki aşamada gerçekleşmektedir. Bu aşama akademik anlamda daha verimli araştırmalar yapmanız ve bilimsel yorum ve analiz yapabilme yeteneğinizin en üst seviyeye çıkması için gereklidir.