Allahın eli yüzü hangi sıfat?

İçindekiler:

  1. Allahın eli yüzü hangi sıfat?
  2. Haberi sıfatlar ne demek?
  3. Allahin haberi sıfatları nelerdir?
  4. Allahın haberi sıfatları ne demek?

Allahın eli yüzü hangi sıfat?

Haberî sıfatlar, el, yüz, kadem, parmak gibi nasslarda geçen ancak aklî deliller nedeniyle zahirî manalarıyla; nasslar içindeki bağlamları (siyak, sibâk ve sevk) dışında, tek başına Allah Teâlâ'ya nispet edilemeyen sıfatlardır.

Haberi sıfatlar ne demek?

Kur'ân-ı Kerim ve hadis-i şeriflerde varid olan, sadece işitme (sem') ve haber yoluyla sabit olan ilâhî sıfatlara haberi sıfatlar (haber sıfatları) denilir '. Başka bir deyişle varlıkları ancak nassların haber vermesiyle bilinebilen sıfatlar dır.

Allahin haberi sıfatları nelerdir?

Subutisıfatları hayat, ilim, kudret, irade, sem', basar ve kelam olmak üzere yediye ayırırlar. Bunlara subuti sıfatlar dedikleri gibi zati sıfatlar da diyorlar. Haberî sıfatları ise Allah'ın şanına layık bir şekilde, Allah'tan ta'tîl, tecsîm ve her türlü noksanı uzak tutarak te'vîl ederler.

Allahın haberi sıfatları ne demek?

Bunlara subuti sıfatlar dedikleri gibi zati sıfatlar da diyorlar. Haberî sıfatları ise Allah'ın şanına layık bir şekilde, Allah'tan ta'tîl, tecsîm ve her türlü noksanı uzak tutarak te'vîl ederler. Maturidîler, subuti sıfatları sekize çıkarıp her sıfat için Allah'ın zatına ait gerçek manalar isbat etmişler.