KOBİ Destek Kredisi Nasıl Başvurulur?

İçindekiler:

  1. KOBİ Destek Kredisi Nasıl Başvurulur?
  2. KOBİ Finansman Destek Programı Nedir?
  3. KOSGEB kredileri ne kadar?
  4. Nefes kredisi kimlere verilir?

KOBİ Destek Kredisi Nasıl Başvurulur?

KOSGEB FAİZSİZ KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir.

KOBİ Finansman Destek Programı Nedir?

KOBİ'lerin finansmana erişiminin kolaylaştırılmasına yönelik olarak, uygun koşullarda kredi kullanabilmelerini teminen, banka tarafından işletmelere kredi kullandırılmasını müteakip faiz/kâr payının tamamının veya bir kısmının KOSGEB tarafından karşılandığı finansal destektir.

KOSGEB kredileri ne kadar?

Girişimci İşletmeler için azami 50.000.-TL olup, kadın girişimci, genç, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakınları için azami 70.000.-TL'dir. Stratejik ve Öncelikli İşletmeler için azami 500.000.-TL'dir.

Nefes kredisi kimlere verilir?

Nefes Kredi Paketi ile yıllık cirosu 10 milyon liranın altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019'a göre yüzde 25 kayıp yaşayan, ticaret, deniz ticaret, sanayi, ticaret ve sanayi odaları veya ticaret borsasına kayıtlı üyelere işletme sermayesi finansman imkanı sağlanacak.