Demokrat parti kaç milletvekili çıkardı?

İçindekiler:

  1. Demokrat parti kaç milletvekili çıkardı?
  2. TBMM 10 dönem hangi yıllar?
  3. TBMM 11 dönem hangi yıllar?
  4. Adnan Menderes kaç milletvekili çıkardı?
  5. Adnan Menderes kaç seçim kazandı?
  6. Demokrat Parti kim kurdu?

Demokrat parti kaç milletvekili çıkardı?

Sonuçlara göre DP G. milletvekili çıkardı. Bu milletvekili sayısında çoğunluk sisteminin etkisi büyüktür. Muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi ise oyların A.1'ini alarak 178 milletvekili aldı. Cumhuriyetçi Millet Partisi (CMP) ve Hürriyet Partisi dörder milletvekilliği aldılar.

TBMM 10 dönem hangi yıllar?

TBMM 10. dönem milletvekilleri listesi, - tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapmış milletvekillerinin listesidir.

TBMM 11 dönem hangi yıllar?

TBMM 11. dönem milletvekilleri listesi, - tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapmış milletvekillerinin listesidir.

Adnan Menderes kaç milletvekili çıkardı?

DP 13 puan farkla kazanmıştı ancak seçimde kullanılan çoğunluk sistemi nedeniyle DP 420, CHP ise sadece 63 milletvekili çıkardı. TBMM başkanlığına Refik Koraltan, cumhurbaşkanlığına DP genel başkanı Celâl Bayar seçildi. Yeni cumhurbaşkanı Celâl Bayar, Menderes'i başbakan olarak görevlendirdi.

Adnan Menderes kaç seçim kazandı?

Celal Bayar'dan boşalan DP genel başkanlığına da 9 Haziran'da Adnan Menderes getirildi. 5 milletvekili Demokrat Parti listesinden bağımsız olarak seçildi.

Demokrat Parti kim kurdu?

Demokrat Parti (2007)
Demokrat Parti
KısaltmaDP
Genel başkanGültekin Uysal
KurucuMehmet Ağar
Slogan(ları)Başka Bir Türkiye Mümkün
19 satır daha