Küçükkuyu hangi ilimize bağlı?

İçindekiler:

  1. Küçükkuyu hangi ilimize bağlı?
  2. Küçükkuyu güzel mi?
  3. Kucukkuyuda Nerede ne yenir?
  4. Istanbul Küçükkuyu Nasıl Gidilir?
  5. Küçükkuyu havası nasıl?
  6. Küçükkuyu nasıl bir yerdir?
  7. Ayvacık Nerede ne yenir?
  8. Istanbul Küçükkuyu kaç saat sürüyor?
  9. Istanbul Tekirdağ Çanakkale Küçükkuyu kaç km?
  10. Küçükkuyu denizi temiz mi?
  11. Çanakkale Küçükkuyu arası kaç kilometre?

Küçükkuyu hangi ilimize bağlı?

Küçükkuyu, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı bir turizm kasabasıdır. Her yıl binlerce turist gelen Küçükkuyu'da geçim daha çok balıkçılık ve zeytincilik ile sağlanmaktadır. Küçükkuyu, Altınoluk'a 10 km uzaklıktadır.

Küçükkuyu güzel mi?

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı şirin bir turizm kasabası olan Küçükkuyu, Assos'a 20, Altınoluk'a 10 km uzaklıktadır. ... Yüzyıllık zeytin ağaçlarının süslediği, oksijen deposu Küçükkuyu, antik yerleşim yerleri, doğa harikası şelaleleri, tertemiz denizi ve plajları ile ülkemizin en güzel ve doğal yerlerinden biridir.

Kucukkuyuda Nerede ne yenir?

Sulu yemek ve ızgara türü yemekler için Küçükkuyu merkezde Konya Pide Salonu, Uysal Restaurant , Ege Lezzet Sofrası , Kaymak Tepesi Et Mangal & Kahvaltı ve Kekik Köfte'yi değerlendirebilirsiniz. Küçükkuyu'daki restaurantlar oldukça lezzetli ve zengin menülü yemekler sunmaktadırlar.

Istanbul Küçükkuyu Nasıl Gidilir?

1 - İstanbul'dan, Bandırma feribotlarına binerek yaklaşık 1 saat 45 dakika sonra Bandırma'ya ulaşabilirsiniz. Bandırma'dan özel aracınızla geliyorsanız Susurluk yolu üzerinden Balıkesir'e, Balıkesir'den, Edremit'e, Edremit'ten, Akçay'a, Akçay'dan, Altınoluk'a oradan da Küçükkuyu'ya ulaşıyorsunuz.

Küçükkuyu havası nasıl?

Küçükkuyu'da ılıman ve sıcak iklim görülmektedir. Kış aylarında yaz aylarından daha fazla yağış alan bölgenin deniz suyu genelde hep soğuktur. En fazla yağışı mayıs ayında almaktadır, en yüksek sıcaklıksa temmuz ayında görülmektedir. Turistik olarak en yoğun dönem ise yaz aylarıdır.

Küçükkuyu nasıl bir yerdir?

Küçükkuyu Nerededir? Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı bir turizm kasabası olan Küçükkuyu, Altınoluk'a 10 km, Assos'a 20 km uzaklıkta yer almaktadır. Çanakkale'nin merkezine 94 km uzaklıkta bulunur. Ayrıca Çanakkale'nin en güneyinde yer alır ve Ege Denizi'ne kıyısı vardır.

Ayvacık Nerede ne yenir?

Ayvacık'ta Nerede Ne Yenir
  • Etem ile Aslı'nın Yeri. Ayvacık'ın en meşhur restaurantlarından olan Etem ile Aslı'nın Yeri, 2015 yılında Bektaş Köyü'ne bağlı Sivrice koyunda hizmet vermektedir. ...
  • Sappho Meyhanesi. ...
  • Assos Köyüm Restaurant. ...
  • Aydede Balık Evi. ...
  • Ayvacık Kahvaltı Dünyası ...
  • Meşhur Assos Dondurması - Yahya Usta.

Istanbul Küçükkuyu kaç saat sürüyor?

İstanbul - Küçükkuyu arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 7 saat 28 dakika sürmektedir.

Istanbul Tekirdağ Çanakkale Küçükkuyu kaç km?

İstanbul'dan, Tekirdağ, Çanakkale ve Küçükkuyu güzergahı takip edilmeli. Bu yol güzergahı yaklaşık 423 km. Özel aracınızla gitmeyi tercih ediyorsanız; Tekirdağ - Çanakkale yolu trafiği daha az olmakla beraber manzarası da güzel olan bir yol.

Küçükkuyu denizi temiz mi?

Yaz tatili denilince akla ilk gelen denize girmek, kum ve güneş geliyor. Küçükkuyu tüm bunlar için harika bir yer. Güneşi bunaltmaz ve kum ve ufak taşlık olan denizleri çoktur. Ayrıca denizi temizdir ve bazı bölgeler mavi bayraklıdır.

Çanakkale Küçükkuyu arası kaç kilometre?

Çanakkale - Küçükkuyu arası yaklaşık 100 kilometre ve 1 saat 15 dakika sürmektedir.