Burun ucu ameliyatı nasıl oluyor?

İçindekiler:

  1. Burun ucu ameliyatı nasıl oluyor?
  2. Burun ucu estetiği kimlere yapılır?
  3. Burun ucu sertliği nasıl geçer?
  4. Burun ucu tip nedir?
  5. Burun ameliyatı ne kadar?
  6. Burun ameliyatı sonrası burun ucu sertliği neden olur?

Burun ucu ameliyatı nasıl oluyor?

Genellikle açık teknik ile yapılan ameliyatlarda, burun ucundaki kıkırdak dokuya müdahale edilir. Kıkırdak yapı yüze uyumlu şekilde küçültülür, burun ucu kaldırılır. Ameliyat sonrası daha estetik bir görünüme kavuşan hastanın aynı zamanda daha rahat nefes alması da sağlar.

Burun ucu estetiği kimlere yapılır?

Bu estetik operasyonlar, psikolojik açıdan sağlıklı olan ve fiziksel olarak gelişimini tamamlamış olan kişiler için uygulanır. Kemik gelişimi bireylere göre değişmekle birlikte ortalama olarak 16-18 yaş arasında tamamlanır.

Burun ucu sertliği nasıl geçer?

Burun ucu sertliği ise genellikle 4-6 ay içinde geçer. Burun ucu ameliyatından sonra silikon kullanılmaz. Burun ucunu desteklemek için bantlar kullanılır. İlk hafta kontrolünde bantlar yenileriyle değiştirilir.

Burun ucu tip nedir?

Burnun kemik yapısına müdahale edilmeksizin sadece burun ucunun değiştirildiği bir burun estetiği ameliyatı biçimidir.

Burun ameliyatı ne kadar?

Özel hastanelerde fiyatlar devlet hastanelerinin aksine oldukça maliyetlidir. En düşük maliyetli bir burun estetiği işlemi 12.000 TL'den başlayıp ek işlemler ile fiyat doğru orantılı olarak artmaktadır. Özel hastanelerinde genel olarak en yüksek tutar yaklaşık 30.000 TL'ye kadar çıkarılabilmektedir.

Burun ameliyatı sonrası burun ucu sertliği neden olur?

Ödem, cerrahiden hemen sonraki aylarda sertliğin en yaygın nedenidir. Yara dokusu oluşması iyileşme meydana gelse de bu kadar hızlı yok olmayabilir. Bu da cilt sertleşmesine neden olan bir başka durumdur. Bu iki durum, genellikle burnu zaten kalın ciltli olan hastalar için daha büyük bir sertlik hissi yaratmaktadır.