Karbonat ile kek yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Karbonat ile kek yapılır mı?
  2. Kekte karbonat nasıl kullanılır?
  3. Keke karbonat ve kabartma tozu aynı anda kullanılır mı?
  4. Karbonat yemeklerde kullanılır mı?
  5. Karbonat nelere kullanilir?

Karbonat ile kek yapılır mı?

Bir tarifte asitli sıvılar yoksa, kesinlikle kabartma tozu kullanmalıyız. Karbonat kullanırsak, görevini yerine getiremez. Kabartma tozunuz yoksa, azıcık limon suyu ekleyin, karbonata yardımcı olur. Kek kabartmak dışında karbonattan buzdolabınızda da faydalanabilirsiniz.

Kekte karbonat nasıl kullanılır?

1 paket karbonat 1 paket kabartma tozuyla aynı etkiyi yaratmaz. O tariflerin içerisine 1,5 - 2 çay kaşığı kadar karbonat ilave edip, üzerine birkaç damla limon suyu ilave ederek etkisini ortaya çıkarın. Karbonatla yapılan kekler daha yoğun kıvamlı, poğaçalar daha tok, kurabiyeler ise daha dayanıklı olacaktır.

Keke karbonat ve kabartma tozu aynı anda kullanılır mı?

Bir miktar asit içeren, ancak bunun hamuru tamamen kabartmaya yetmeyeceği bazı tariflerde ise karbonat ile kabartma tozu birlikte kullanılır. Örneğin pişireceğiniz kekin sünger kek gibi kabarmasını ve aynı zamanda sade kurabiye gibi hafif kahverengi olmasını istiyorsanız her ikisini de kullanabilirsiniz.

Karbonat yemeklerde kullanılır mı?

Karbonatın protein parçalayıcı özelliği sebebiyle, et pişirirken içine eklenen bir miktar karbonat, etin yumuşak olmasını ve proteinlerinin daha kolay parçalanmasını sağlamaktadır. Turşu, salça ve bol limonlu yiyeceklerin içine eklenen karbonat ise bu yiyeceklerin asit miktarını azaltmaktadır.

Karbonat nelere kullanilir?

İşte karbonatın farklı kullanım alanları...
  • Kabartma tozu yerine kullanılır. Gecenin bir saatinde canınız lezzetli hamur işleri çektiğinde hemen kalkıp mutfağın yolunu tutarsınız. ...
  • Kurabiyeler daha uzun süre dayanır. ...
  • İyi köftenin sırrı ...
  • Fırınlarınız tertemiz olsun. ...
  • Mikrodalganızı temizleyin. ...
  • Tencereler artık pırıl pırıl.