Portakal suyunu kimler içmemeli?

İçindekiler:

  1. Portakal suyunu kimler içmemeli?
  2. Portakal asit yapar mı?
  3. Portakal suyu içince ne olur?
  4. Portakal mideye neden dokunur?
  5. Portakal Hangi asiti içerir?
  6. Portakal neye dokunur?

Portakal suyunu kimler içmemeli?

Portakaldaki asit zamanla diş minesini aşındırarak dişlerde hasara yol açar. Yüksek oranda şeker içerdiğinden aşırı meyve tüketen kişilerde diyabet tarzı hastalıklar daha fazla görülmektedir. Portakal suyunda da çok fazla şeker olduğundan bu anlamda da dikkatli tüketilmesi gerektiği söylenebilir.

Portakal asit yapar mı?

Portakal asitli bir meyve olduğundan midesi hassas olan kişilere dokunup midede ağrı ve yanmaya yol açabilir. Portakal yüksek lif içerdiğinden çok fazla tüketimi karın ağrısı ve ishale neden olabilir. Portakal C vitamini oranı yüksek bir meyvedir.

Portakal suyu içince ne olur?

- Yüksek lif sayesinde sindirimi kontrol eder. Metabolizmayı düzenler böylece kilo vermede yardımcı olur. İçerdiği lif aynı zamanda mide hastalıklarına da iyi gelir. - Kahvaltıdan önce tüketilen bir bardak portakal suyu gün boyu yorgunluk ve stres gibi rahatsızlıkların yaşanmasını azaltır.

Portakal mideye neden dokunur?

Asit oranı yüksek bir meyve olduğundan portakalın mide yanmasına sebep olması da mümkün, özellikle de midesinde zaten sorun olan insanlarda. Örneğin reflüsü olan kişilerde çok fazla portakal yemek mide yanmasına veya kusmaya sebep olabilir.

Portakal Hangi asiti içerir?

Turunçgillerin ana asidi, meyve sıvısında bulunan sitrik asittir; malat, malonat ve oksalik asid ise çoğunlukla kabukta bulunur. Portakal suyu genellikle % 1-1.3 sitrik asit içerir, ancak bu miktar % 0.5 ila 1.3 arasında değişebilir.

Portakal neye dokunur?

Tam bir vitamin bombası olan portakal bağışıklığı güçlendirerek kalp sağlığını korur; kolesterol seviyesini düşürür; solunum yolu hastalıklarına, bazı kanser türlerine, romatizmalı eklem yangısına, ülsere ve böbrek taşlarına karşı da etkilidir.