Derin dondurucu ya patlıcan nasıl konur?

İçindekiler:

  1. Derin dondurucu ya patlıcan nasıl konur?
  2. Buzlukta çarliston biber nasıl saklanır?
  3. Kızarmış patlıcan buzluğa konur mu?
  4. Kırmızı biber buzluğa çiğ konur mu?
  5. Kışlık patlıcan nasıl saklanır nefis yemek tarifleri?

Derin dondurucu ya patlıcan nasıl konur?

Közleyip kabuklarını ayıkladığınız patlıcanları oda sıcaklığında güzelce soğutun ve yine tamamen soğuduklarından emin olduktan sonra buzdolabı poşetlerine ya da kilitli poşetlere pay edin. Ardından hava almayacak şekilde poşetlerin ağzını kapatın, her bir poşete o günün tarihini atın ve buzluğa kaldırın.

Buzlukta çarliston biber nasıl saklanır?

Dilimlenmiş biberleri buzdolabı poşeti içine düzgün bir şekilde yerleştirin. Poşetin üzerine eliniz ile bastırıp, havasını alın. Poşetin havasını aldıktan sonra poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içerisine yerleştirin. Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz.

Kızarmış patlıcan buzluğa konur mu?

Dikkat edin patlıcanlar çok pişmeyecek. ... 2- Kızartma: Karnıyarık, imambayıldı, patlıcan oturtma, patlıcan musakka, islim kebabı ve kızartmalık olarak patlıcanları dondurucuda saklamakta bir başka yöntem. Patlıcanlar hangi yemekte kullanılacaksa o şekilde kızartılır. Soğuduktan sonra poşetlenip buzluğa atılır.

Kırmızı biber buzluğa çiğ konur mu?

Kırmızı biberleri temizledikten sonra uzunlamasına 3-4 parçaya bölüp, küçük küçük küpler halinde doğrayın. Doğradığınız kırmızı biberleri buzdolabı poşeti içine düzgün bir şekilde yerleştirin. ... Hazırladığınız bu yöntem ile kırmızı biberleri buzlukta uzunca bir süre saklayabilirsiniz.

Kışlık patlıcan nasıl saklanır nefis yemek tarifleri?

Patlıcanları alacalı soyduktan sonra isteğe bağlı şekilde doğruyoruz. Tuzlu suda 10 dk kadar bekletiyoruz ki acı suyu çıksın. Patlıcan çok yağ çekeceği için ızgara yapılabilecek tost makinesine dizip üstüne birazcık sıvı yağ damlatarak kızartıyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine doldurup buzluğa koyabilirsiniz.