Kardiak siroz ne demek?

İçindekiler:

  1. Kardiak siroz ne demek?
  2. Siroz kalbi etkiler mi?
  3. Siroz nedir tedavisi var mıdır?
  4. Siroz hastalığı nasıl tedavi edilir?

Kardiak siroz ne demek?

Eğer kan birikimi uzun sürerse karaciğerin normal görevleri de bozulmaya başlar. Karaciğer artık geri dönüşülemez bir noktaya gelirse KARACİĞER SİROZu oluşmaya başlar. İşte diğer sirozlardan farklı olarak bu duruma KAN BİRİKİMİNE BAĞLI KARARCİĞER YETMEZLİĞİ anlamına gelen KONJESTİF KARACİĞER SİROZU denir.

Siroz kalbi etkiler mi?

"Siroz gelişmiş bireyler, en çok karaciğer nedenli sorunlardan hayatını kaybederken henüz siroz olmamış ama karaciğer yağlanması bulunan kişilerde en büyük ölüm nedeni, kalp ve damar hastalıkları ve karaciğer dışı organ kanserleridir. Karaciğer yağlanması olan kişilerde, kalp krizi riski 2-3 kat daha fazladır.

Siroz nedir tedavisi var mıdır?

Sirozun henüz kesin bir tedavisi bulunabilmiş değildir. Ancak karaciğer sirozunun ilerleyişini, semptomlarını ve komplikasyonlarını yavaşlatarak hastalığın kontrol altına alınması sağlanabilir. Siroza neden olan hepatit hastalıklarının tedavisi için antiviral ilaçlar kullanılabilir.

Siroz hastalığı nasıl tedavi edilir?

Siroz otoimmün kaynaklı ise bağışıkık sistemini baskılayan ilaçlar ile tedavi, viral hepatitlerden kaynaklanıyorsa antiviral ilaç tedavisi uygulanır. İleri düzey karaciğer harabiyeti olan C seviyesindeki siroz hastalarında ise hekim önerisi ile karaciğer nakli gerekebilmektedir.