Dizlerin iç kısmı neden ağrır?

İçindekiler:

  1. Dizlerin iç kısmı neden ağrır?
  2. Diz ekleminin iç bağları nelerdir?
  3. Diz ağrısı ve şişkinlik neden olur?
  4. Diz ekleminde yer alan kemikler nelerdir?
  5. Cruciate bağlar hangi eklemde bulunur?
  6. Sağ diz neden ağrır?

Dizlerin iç kısmı neden ağrır?

Dizin eklem çizgisinin birkaç santimetre aşağısında dizin iç kısmında ağrı yapabilir. Pes anserin bursiti obezite, kireçlenme, menisküs yırtığı, hamstring kas gerginliği, yürürken ya da ayakta dururken diz veya bacağın dışa dönük olması gibi nedenlerle oluşabilir.

Diz ekleminin iç bağları nelerdir?

Bu grup içerisinde popliteofibuler bağ, popliteus bağı, arkuat bağ, kısa lateral bağ ve posterolateral eklem kapsülü yer aldığı farklı bağlar vardır. Her iki bağda dizin dışa veya içe açılmasını önler ve dizin sağlamlılığında çapraz bağlarla birlikte önemli rol oynarlar.

Diz ağrısı ve şişkinlik neden olur?

Genellikle sporcu hastalığı olarak bilinen menisküs yırtıkları, diz zorlaması sonucunda görülen ve hayat kaltesini önemli ölçüde düşüren bir sağlık sorunudur. Diz bölgesinde ağrı, şişlik ve ses gelmesi gibi belirtilerle kendini gösteren menisküs yırtılması, tedavi edilmediğinde kalıcı hasarlara neden olabilir.

Diz ekleminde yer alan kemikler nelerdir?

Diz, uyluk kemiği (femur) ile kaval kemiği (tibia) arasındaki menteşe biçimli bir eklemdir.

Cruciate bağlar hangi eklemde bulunur?

Ön çapraz bağ (Latince: ligamentum cruciatum anterius; İngilizce: anterior cruciate ligament, ACL olarak kısaltılır), beraber bir "X" oluşturduğu arka çapraz bağ ile birlikte insan dizinde yer alan çapraz bağ çiftini oluşturan bir ligament.

Sağ diz neden ağrır?

Diz ağrısı, vücudun diz bölgesinde yırtılmış bir bağ veya yırtılmış kıkırdak gibi bir yaralanmanın sonucu olabilir. Artrit, gut ve enfeksiyonlar dahil olmak üzere tıbbi durumlar da diz ağrısına neden olabilir. Diz ağrısı, her yaştan insanın etkilenebileceği ve yaygın görülen bir şikayettir.