Ankara plaka değişikliği nerede yapılır?

İçindekiler:

  1. Ankara plaka değişikliği nerede yapılır?
  2. Ankara plaka nerede basılır?
  3. Plaka basımını kim yapar?
  4. Plaka basım yerleri kaça kadar açık?
  5. Noterde plaka değişikliği nasıl oluyor?
  6. Araç plakaları nerede basılıyor?
  7. Plakalar nereden alınıyor?
  8. Şöförler Odası saat kaçta kapanıyor?
  9. Plaka değişikliği Ne kadara mal olur?
  10. Plaka nasıl değiştirilir 2020?

Ankara plaka değişikliği nerede yapılır?

Ankara'da yeni plaka değişikliği ve ruhsat alımı nerede? Ankara Eminyet Genel müdürlüğü önünden Konya istikametine giderken en sondaki binada trafik şubesi bulunmaktadır. C kapısı olarak bilinen yerden giriş yapacaksınız.

Ankara plaka nerede basılır?

Müracaatı alınan araç sahibine plaka basımı için verilen belge ile (Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Plaka Servisi İstanbul Yolu üzeri Aktim İş Merkezi 59/R Varlık Mah.) plakasını bastıracaktır.

Plaka basımını kim yapar?

Şoförler Odası'na bağlı olan plaka basım merkezlerinde yapılmaktadır. Tabii bunun için öncelikle noterden evrak almanız gerekir. Noterde işlemleriniz 5 dakikada, plaka basım yerinde ise 10 dakikada halledilir.

Plaka basım yerleri kaça kadar açık?

Odamızda Plaka Basım Saatleri Hafta içi 09:00 ile 14:00 Saatleri arasındadır Not : Saat 14:00 dan sonra verilen plakalar yoğunluğa göre ertesi gün teslim edilir.

Noterde plaka değişikliği nasıl oluyor?

Notere plaka yenilemesi ile ilgili müracaat edersiniz. Eski plakaları teslim ettikten sonra yeni plakanın yazdığı evrak size teslim edilir. Evrak ile beraber Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'na bağlı en yakın odaya gitmeniz gerekir. Burada yeni plakanız basılır ve aracınıza takılmaya hazır hale gelir.

Araç plakaları nerede basılıyor?

Plaka yenileme işlemi için önce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubesinden randevu alınır. Nüfus cüzdanı fotokopisi, araç ruhsatı ve fotokopisi ile eski plakalar hazır olduğunda randevuya gidilir. Ardından yeni plaka Şoförler Odasına bağlı plaka basım merkezlerinde yaptırılabilir.

Plakalar nereden alınıyor?

Her plaka işleminde olduğu gibi bu işlemde de Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube'sine başvurular dilekçe aracılığı ile yapılır. Memurlar tarafından gerçekleştirilen detaylı incelemenin ardından plakanız Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube'ye bağlı olan plaka basım atölyesinden kolaylıkla alınabilir.

Şöförler Odası saat kaçta kapanıyor?

Büyükçekmece Şoförler Otomobilciler Minibüsçüler Kamyonetçiler Ve Kamyoncular Esnaf Odası Çalışma Saatleri Tablosu
Çarşamba08:00-12:00 / 13:00-17:00
Perşembe08:00-12:00 / 13:00-17:00
Cuma08:00-12:00 / 13:00-17:00
CumartesiKAPALI
3 satır daha

Plaka değişikliği Ne kadara mal olur?

Noter araç devri ve plaka değiştirme işleminin ücreti 340 TL'dir. Ayrıca tek plakanın basım ücreti ise 55 TL'dir (2021 fiyatlarıdır).

Plaka nasıl değiştirilir 2020?

Plakasını değiştirmek isteyen kişiler ilk olarak kendilerine en yakın notere gitmelilerdir. Noterde gerekli başvurular yapıldıktan sonra eğer uygun bulunursa plaka hemen değiştirilebilir. Plaka değiştirme ücreti 2020 yılı için 290 TL olarak belirlenmiştir. Bundan başka bir ücret ödemesi yapılması gerekmemektedir.