Varikosel embolizasyonu nasil uygulaniyor?

İçindekiler:

  1. Varikosel embolizasyonu nasil uygulaniyor?
  2. Embolizasyon tedavisi nasıl yapılır?
  3. Varikosel ameliyatsız tedavi edilebilir mi?
  4. Varikosel ameliyatından sonra kaç ay sonra hamile kalınır?
  5. Tümör Embolizasyon nedir?
  6. Varikosel ameliyatı sonrası çocuk sahibi olabilir mi?

Varikosel embolizasyonu nasil uygulaniyor?

Varikosel embolizasyonu, girişimsel radyologlar tarafından anjiografi cihazı yardımıyla uygulanan bir tedavi şeklidir. Bunun için önce hastanın koltuk altı ya da kasığı uyuşturulur ve bu bölgeden ultrason rehberliğinde toplardamara ince bir kılıf yerleştirilir.

Embolizasyon tedavisi nasıl yapılır?

Embolizasyon işlemi, kateterlerin (plastik tüpler) ve damar içinde hareket edebilen kılavuz tellerin yardımıyla gerçekleştirilmektedir. Daha sonra bu bölgedeki kan akışı, bu kateterlere ve damarları tıkayan özel maddeler (embolize edici maddeler) tıkalı damarlara beslenerek kesilmektedir.

Varikosel ameliyatsız tedavi edilebilir mi?

Testis çevresinde varis oluşumu olarak tanımlanan varikosel, erkeklerin yaklaşık %15'inde ortaya çıkan; ağrı, kısırlık, testis küçülmesi gibi sorunlara yol açabilen önemli bir sağlık sorunudur. Tek tedavisi cerrahi olan hastalık, günümüzde embolizasyon yöntemiyle ameliyatsız olarak tedavi edilebilmektedir.

Varikosel ameliyatından sonra kaç ay sonra hamile kalınır?

Varikosel ameliyatından ne kadar sonra bebek sahibi olunabilir? Varikosel ameliyatının olumlu etkileri 6-9 ay sonra ortaya çıkar. Çocuk isteyen çiftlerin, varikosel ameliyatından sonra bir yıl beklemesi gerekir. Ameliyattan sonra spontan gebelik oranı artar.

Tümör Embolizasyon nedir?

Karaciğerde tümörü besleyen damar içine kemoterapötik adı verilen tümörü tedavi edici ilaç verilmesi ile tümörü besleyen damarların tıkanması işlemi birlikte yapılmasıdır.

Varikosel ameliyatı sonrası çocuk sahibi olabilir mi?

Varikosel operasyonundan sonra çiftlerin çocuk sahibi olma şansı sperm sayısına bağlı olmakla birlikte %40 oranında artar. Genellikle gebelik operasyondan sonra 1-2 sene içinde görülür.Operasyondan önce sperm sayısı 20 milyon üzerinde olan kişiler, varikoselektomi operasyonundan daha fazla yarar görür.