Tiroid atom tedavisi ne zaman yapılır?

İçindekiler:

  1. Tiroid atom tedavisi ne zaman yapılır?
  2. Atom tedavisi nedir kimlere uygulanır?
  3. Atom tedavisi sonrası radyasyon nasıl atılır?
  4. Radyoaktif iyot tedavisi neden yapılır?
  5. Radyoaktif iyot tedavisi hangi hastalıklara iyi gelir?

Tiroid atom tedavisi ne zaman yapılır?

Radyoaktif İyot Tedavisi Ne Zaman Uygulanır? Tiroid kanserli hastalar ameliyat olduktan sonra; gerekli tetkikler yapılır. Bunun tetkiklerin sonucuna göre ameliyattan ortalama 3-4 hafta sonra radyoaktif iyot tedavisi uygulanabilir.

Atom tedavisi nedir kimlere uygulanır?

Tedavi kimlere uygulanır? Atom tedavisi tiroit bezinin çok hızlı çalıştığı hipertiroidi durumunda (zehirli guatr) ve tiroit bezi kanserlerinin tedavisinde kullanılır. Hipertiroidi tedavisinde düşük dozlarda, tiroit kanserinde ise daha yüksek dozlarda uygulanır.

Atom tedavisi sonrası radyasyon nasıl atılır?

Radyoiyod; vücuttan çoğunlukla idrar yolu ile, bir kısmı ise tükürük, ter ve dışkı ile atılır. Atılmayanlarda bir süre sonra kendiliğinden yok olur, 10 gün ila 1 ay arasında vücudunuzda radyasyon kalmaz. Vücutta kalış süresi; düşük dozlarda daha kısa, yüksek dozlarda daha uzundur.

Radyoaktif iyot tedavisi neden yapılır?

Halk arasında "atom tedavisi" olarak bilinen radyoaktif iyot tedavisi, tiroid kanserinde ameliyatı takiben yapılır. Amacı; geri kalan tiroid dokusunu, lenf nodunda veya vücudun diğer kısımlarında olan tiroid kanser hücreleri yok etmek olan tek tedavi seçeneğidir.

Radyoaktif iyot tedavisi hangi hastalıklara iyi gelir?

Radyoaktif iyot tedavisi, zehirli guatr ve hipertiroidiye neden olan durumlarda en etkili tedavilerden birisidir. Ayrıca, tiroid kanserinde ameliyatı takiben de uygulanır. Burada amaç, geri kalan tiroid dokusunu, lenf nodunda veya vücudun diğer kısımlarında kalan tiroid kanser hücreleri yok etmektir.