Havaalanı Kiosk Nedir?

İçindekiler:

  1. Havaalanı Kiosk Nedir?
  2. Kontuar Ucustan kac saat once acilir?
  3. Kontuar uçuştan ne kadar önce kapanır?
  4. Kiosk check-in nasıl yapılır?
  5. Kiosk neyin kısaltması?
  6. Kaç saat önce havalimanında olmalıyım?
  7. THY iç hatlar uçuştan kaç saat önce?
  8. Kontuar açık ne anlama geliyor?
  9. Check-in kaç saat önce başlar?
  10. Kiosk sistemi nedir?
  11. Kaç saat önce havalimanında olmalıyım 2021?

Havaalanı Kiosk Nedir?

Kiosk cihazı, self check-in yapılabilmesi için havalimanları içerisine konulan, kredi kartı ve banka kartı gibi ödeme araçları ile kullanılabilen, ücretsiz bir şekilde hizmet veren dokunmatik ekranlara denir. Kiosk cihazı, tüm işlemin sonunda size geçerli bir biniş kartı sağlar.

Kontuar Ucustan kac saat once acilir?

Ancak işlemlerinizin sorunsuz yapılabilmesi için uçuşun kalkış saatine; iç hat uçuşları için 1,5 saat ve dış hat uçuşları için 2 saat kala havalimanında bulunarak check-in kontuarlarına başvurmanızı tavsiye ederiz.

Kontuar uçuştan ne kadar önce kapanır?

Havalimanındaki check-in işlemleri iç hat seferlerinde uçuştan 60 dakika önce, dış hat seferlerinde uçuştan 75 dakika önce sona erer. Bu kural bazı istasyonlarda yerel otoritelerin uygulamalarına göre değişebilmektedir. *Caracas ve Lagos istasyonlarında check-in kontuarları uçuştan 120 dakika önce kapanmaktadır.

Kiosk check-in nasıl yapılır?

Havayolu firmalarının kiosk makinelerinde check-in işleminizi yapabilmeniz için TC kimlik numaranız ve uçuş PNR kodunuzu giriş yapmanız yeterlidir. Daha sonra kiosk ekranı sizi, uçak koltuk seçimine yönlendirerek koltuğunuzu seçip biletinizi basarak biniş kartınızı size teslim ediyor.

Kiosk neyin kısaltması?

Yeni kimlik işlemlerinde kullanılan KİOSK, Türkçe'de 'köşk' anlamına geliyor. İngilizce'de ise 'büfe' anlamına gelen bu cihazlar, kimlik işlemlerinde kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış olup, kabinlerin içerisine endüstriyel bilgisayarların konulmasıyla oluşturulmuştur.

Kaç saat önce havalimanında olmalıyım?

Genel olarak uçuş saatinizden yurt içi uçuşlarınız için 1 saat, yurt dışı uçuşlarınız için ise minimum 2 saat öncesinde havalimanında bulunmanız gerekmektedir.

THY iç hatlar uçuştan kaç saat önce?

Online check-in işleminizi önceden yaptığınızda, havalimanında biniş kartınızı almak ve bagajlarınızı teslim etmek için check-in bankolarına başvurabilirsiniz. Uçağın kalkış saatinden dış hat seferleri için 75 dakika, iç hat seferleri için 60 dakika öncesine kadar bu işlemleri tamamlamış olmanız gerektiğini belirtelim.

Kontuar açık ne anlama geliyor?

Kontuar, havalimanlarında yolcuların check-in işlemlerini yaptırmaları için ayrılmış bölümlere denir. Havalimanı içerisinde hava yolu şirketlerinin kontuar alanları bulunur. Burada bagaj teslimi ve check-in işlemi yapabilirsiniz. Kontuar check-in işlemi ve bagaj işlemlerinizi yaparken size bir görevli yardımcı olur.

Check-in kaç saat önce başlar?

THY Check-in süreleri: Havalimanında yapacağınız check-in işlemleriniz için iç hatlar uçuşlarınız için 1 saat, dış hatlar ve aktarmalı uçuşlarınız için en az 2 saat öncesinde havalimanında bulunmanız gerekmektedir. Caracas uçuş seferlerinde check-in kontuar işlemleri son 2 saat kala kapanmaktadır.

Kiosk sistemi nedir?

kiosk sistemleri, kabin içine gizlenmis bir bilgisayar, dokunmatik bir ekrandan oluşan, tanıtım, reklam, bilgilendirme, yönlendirme amaçlı kullanılan yüzyılın en gelişmiş interaktif tanıtım araçlarıdır. ...

Kaç saat önce havalimanında olmalıyım 2021?

Genel olarak uçuş saatinizden yurt içi uçuşlarınız için 1 saat, yurt dışı uçuşlarınız için ise minimum 2 saat öncesinde havalimanında bulunmanız gerekmektedir.