Geniz eti hangi ilaçla tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Geniz eti hangi ilaçla tedavi edilir?
  2. Geniz eti ilaçla küçülür mu?
  3. Geniz eti kaybolur mu?
  4. Geniz eti büyümesi nasıl anlaşılır?

Geniz eti hangi ilaçla tedavi edilir?

Geniz etinin akut iltihaplarında ilaç tedavileri kullanılır. İlaç olarak antibiyotikler, ağrı kesiciler, dekonjestan ilaçlar, okyanus suları, alerji varlığında intranazal steroidler tercih edilir. Reflüsü olan çocuklarda reflü tedavisi ile de rahatlama sağlanır.

Geniz eti ilaçla küçülür mu?

Geniz etinin büyümesi halinde çeşitli belirtiler görülebilir. İltihaplı geniz eti ilk önce antibiyotiklerle tedavi edilmeye çalışılır. Eğer geniz etinde iltihap yoksa, doktorunuz bir süre beklemeyi önerebilir, özellikle çocuklarda geniz etinin bir miktar büyümesi normaldir. Zamanla geniz eti kendiliğinden küçülebilir.

Geniz eti kaybolur mu?

Yani yaş büyüdükçe geniz eti küçülür ve genellikle 12 yaşlarında tamamen ya da tama yakın kaybolur. Bu görüş artık geçerlik değildir. Doğumda büyük olan geniz eti herkeste 12 yaşlarına doğru kaybolmaz. 35-40 gibi orta yaşa kadar büyük kalabilir.

Geniz eti büyümesi nasıl anlaşılır?

Geniz eti büyümesi vakalarında çeşitli semptomlara rastlanabilir: Burundan nefes almada güçlüğe bağlı sürekli ağızdan nefes alma. Genizden konuşma. Nefes alırken duyulan hırıltı