Hidrosefali ameliyatı riskli mi?

İçindekiler:

  1. Hidrosefali ameliyatı riskli mi?
  2. Bos neden artar?
  3. Beyin sıvısı ameliyatı ne kadar sürer?
  4. BOS riskli mi?
  5. Bos sıvısı kaçağı nasıl anlaşılır?
  6. BOS ne işe yarar?

Hidrosefali ameliyatı riskli mi?

Şant ameliyatları sonucu oluşabilecek komplikasyonlar: Şantın çalışmaması, şantın tıkanması, şantın enfekte olması, şantın aşırı çalışması sonucu ventriküllerde aşırı küçülme, beyin-omurilik sıvısı sızıntısı, ameliyat yerinde açılma, enfeksiyon, menenjit, ventrikülit, kafa çevresinde büyümenin devam etmesi, karıniçi ...

Bos neden artar?

Hidrosefali nadir görülen bir durumdur. Beyin omurilik sıvısının birikme nedeni tıkanıklık, bebeğinizin sıvı emiliminde sorun olması (kan dolaşımı tüm sıvıyı ememez) ya da nadir olarak vücudun çok fazla sıvısı üretmesi olabilir. Hidrosefali doğuştan gelir ya da başka nedenlerle ileriki yaşlarda oluşabilir.

Beyin sıvısı ameliyatı ne kadar sürer?

Yaklaşık 40 dakika süren ameliyatta hastanın kafatasına küçük bir delik açılarak bu bölgeden sıvının toplanma yeri olan odacıklara girilmekte ve ultrasonda görülen birikim yerlerine şant adı verilen tüpler yerleştirilerek hidrosefaliye neden olan beyin-omurilik sıvısının fazlası beyinden karın boşluğuna doğru deri ...

BOS riskli mi?

BOS alınmasının teorik riskleri enfeksiyon, lokal kanama, sinir yaralanması ve beyin herniasyonu olarak sayılabilir. Pratikte ise bunlar çok nadiren izlenmektedir. Yazarın kişisel tecrübesi bu risklerin son derece düşük olduğu yönündedir.

Bos sıvısı kaçağı nasıl anlaşılır?

BOS Kaçağı Tanısı Nasıl Konulur? Kafa travması veya burun ve sinüs bölgesinde ameliyat hikâyesi olanlar başta olmak üzere tüm hastalarda burundan tek taraflı olarak ve öne eğilmekle, ıkınmakla fazlalaşan berrak akıntı olması BOS kaçağı ihtimalini akla getirmelidir.

BOS ne işe yarar?

BOS'un bir diğer görevi çarpmalara karşı beyni korumaktır. Trafik kazası gibi bir durumda başımızı bir yere çarptığımızda tıpkı bir sünger gibi beynin kafatasına çarpma şiddetini azaltır. Beyin kafatasının içinde bulunur. Beyin ile kafatası arasındaki boşluk çeşitli nedenlerden dolayı çok azalabilir.