Pinti cimri nedir?

İçindekiler:

  1. Pinti cimri nedir?
  2. Bulmacada cimri ne demek?
  3. Bulmacada baş kilise ne demek?
  4. Serdengeçti nedir bulmaca anlamı?
  5. Cimri kişilere ne denir?
  6. Bulmacada soylu ne demek?
  7. Kadınsı ne demek bulmaca?
  8. Bulmacada hint bademi nedir?
  9. Cimri davranmak ne demek?

Pinti cimri nedir?

cimrі “soysuz; dilenci”den) [Kelime aşağıdaki anlamı Türkçe'de kazanmıştır] Paraya ve mala aşırı düşkünlüğü yüzünden elindekini gerektiği gibi harcayamayan (kimse), pinti, hasis, bahil, nekes: Cimri ve açgözlü olmakla hayvânî iptilâlarına ve zaaflarına esir olup kalması yazık değil mi? (Sâmiha Ayverdi).

Bulmacada cimri ne demek?

Eli açık ve cömert kelimelerinin zıt anlamlısı olan cimri, bulmacalarda sıklıkla sorulan sorular arasında yer alıyor. ... Eli sıkı tamlamasının kısaltılmış hali olan ''sıkı'' sözcüğü, cimri kelimesinin en kısa cevabıdır.

Bulmacada baş kilise ne demek?

Başkilise bulmacasının cevabı sekiz harflidir. Başkilise bulmacasının cevabı katedral kelimesidir.

Serdengeçti nedir bulmaca anlamı?

Serdengeçti, Osmanlı askeri sisteminde; Akıncılar içinde düşman ordusu içine girmek ve muhasara altındaki kalelere dalmak için gönüllü yazılanlar hakkında kullanılan bir tabirdir. Bunlar ellerinde kılıçları tehlikeli işlere daldıkları için "yalınkılıç” ya da "dalkılıç" olarak da anılır.

Cimri kişilere ne denir?

Cimri kelimesi ile beraber pinti sözcüğü aynı anlam üzerinden ifade edilmektedir. En sevdikleri için dahi para harcamayan kişiler olarak da cimri ya da pinti kelimesi kullanılabilmektedir: ''O çok cimri biri.'' ''Kimse pinti olma konusunda onunla yarışamaz.''

Bulmacada soylu ne demek?

Arapça kökenli bir sözcük olan Asil kelimesi, ''Soylu'' ile eş anlamlıdır. Necip kelimesi hem soyu temiz olan hem de soylu anlamında kullanılır. Sözlük anlamı ulu ve yüce olan kerim kelimesi mecazen soylu demektir.

Kadınsı ne demek bulmaca?

Bulmacalarda kadınımsı kelimesinin sizlere 4 harfli olarak sorulmuşsa bunun cevabı NİSAİ kelimesidir. Nisai kadınsı anlamına gelmektedir.

Bulmacada hint bademi nedir?

Bulmacada Hint bademi sorusuyla karşılaşıldığında 5 harfli cevap kakao olmalıdır.

Cimri davranmak ne demek?

Kelime olarak Türkçede; eli sıkılık, pintilik ve nekeslik7 olarak ifade edilen cimrilik, terim olarak da; kerem ve cömertliğin zıddı olup, başkasına verilmesi gereken bir hakkı vermemek veya engel olmaktır.